Lluís Gavaldà i la Ludwig Band seran els caps de cartell del SAM 2024

El festival massanenc que se celebrarà entre el 17 i el 21 d’aquest mes comptarà amb catorze concerts d’artistes del país i quatre de fora

Comentaris

Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves.
Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves. ARXIU

La tercera edició del SAM, el Sant Antoni Música de la Massana, arriba carregada de novetats, com l’allargament dels dies del festival, que donarà el tret de sortida el mateix dia de la festivitat de Sant Antoni, el 17 d’aquest mes de gener, i amb la Ludwig Band i el líder d’Els Pets, Lluis Gavaldà, com a caps de cartell. A més, a banda del teatre i del bar de les Fontetes, s’afegeix un tercer escenari: el planetari instal·lat a la plaça.

El SAM és el festival que obre la temporada de concerts al país i, com ha explicat la nova consellera de Cultura, Alexia Verdaguer, “un dels objectius és posar en valor els artistes de casa perquè puguin presentar la seva producció pròpia i impulsar la seva carrera”. Verdaguer ha remarcat la importància de donar a conèixer el talent local i de posar els escenaris de la parròquia al servei dels artistes. De fet, obriran i tancaran els SAM les cantants andorranes més joves del festival: d’una banda, la cantautora ESE (Sara Núñez), que fusiona diferents estils; i, d’altra banda, Eugènia Correia i Helena Marsol, que tornen a actuar juntes al SAM, cosa que permetrà veure la seva evolució.

IMG 9941
Alexia Verdaguer i Juli Barrero durant la presentació del SAM 2024.

El SAM és un festival local i amb vocació nacional, que en cada edició obre una finestra a l’exterior. En aquesta edició, com s’ha dit, els caps de cartell seran Lluís Gavaldà (que actuarà el dissabte 20 de gener a les 9 del vespre al teatre de les Fontetes) i la Ludwig Band (dimecres 17 de gener a 2/4 de 9 al mateix escenari). Gavaldà, el mític cantant dels Pets, portarà a la Massana el seu projecte més íntim. Acompanyat de Joan Pau Chaves, teclista i baixista que també forma part de la banda de Constantí,  repassarà la seva trajectòria en format acústic en l’espectacle que porta per nom ‘Sona la Cançó’. D’altra banda, la Ludwig torna a Andorra, després d’haver actuat fa molts anys al Jambo, amb una carrera consolidada, a presentar el seu nou disc ‘Gràcies per venir’.

El director artístic del SAM, Juli Barrero, ha destacat “el cartell eclèctic del festival, amb divuit propostes que tenen en comú la seva qualitat i la creació pròpia”. Els estils van des del clàssic-experimental de Mireia Clua al pop de Ladis Baró, el jazz de Kic Barrock, la música indie de Speacker Cabinets i Rokyo o el rock dur-punt rock d’Awake, Ineclipse i Un sábado cualquiera. Barrero també ha posat en relleu la bona predisposició dels artistes per acceptar propostes. “Per exemple, la banda de pop rock 4 Flags actuarà per primer cop en format acústic. També estic molt agraït que Joina s’hagi avingut a actuar al planetari, un escenari molt diferent als estàndards d’il·luminació que utilitza, on interpretarà les seves peces que fusionen jazz i música urbana”.

SAM24 (6) (1)

El diumenge, darrer dia del festival, es farà, com en les altres edicions, la matinal de corals, que comptarà amb el Cor de Gospel, la coral Casamanya i la Coral Sant Esteve. Com a formació convidada es traslladarà fins a la Massana The Hanfris Quartet, un quartet a capella que ha passat pels certàmens més prestigiosos d’Europa i els Estats Units. Tots els concerts són gratuïts excepte els de Lluís Gavaldà i la Ludwig Band, que requereixen comprar l’entrada a 4tickets a un preu de 3 euros. S’ha decidit fer aquest sistema per controlar l’aforament del teatre de les Fontetes. El SAM proposa, doncs, quatre dies de música de diferents estils, amb èmfasi especial en els joves talents locals i amb propostes que conviden a passar totes les jornades a la Massana.

Comentaris

Trending