Juli Barrero passa a la final del premi Verkami del festival Sona9

El públic assistent a la fase preliminar andorrana del concurs de nous talents, que s’ha celebrat aquest dijous al vespre a l’Auditori Nacional, ha estat l’encarregat d’escollir el representant andorrà

Juli Barrero durant l'actuació d'aquest dijous a l'Auditori Nacional.
Juli Barrero durant l'actuació d'aquest dijous a l'Auditori Nacional. SFGA

Juli Barrero ha estat escollit per passar a la final del premi Verkami per votació popular de la 23a edició del festival de música Sona9. El públic assistent a la fase preliminar andorrana del concurs de nous talents, que s’ha celebrat aquest dijous al vespre a l’Auditori Nacional, ha estat l’encarregat d’escollir el representant andorrà que participarà a la fase final del premi. Cal recordar que el guanyador de la final del premi Verkami, que es farà en línia el mes de juliol, passarà directament a la semifinal del Sona9.

En aquesta fase del concurs, organitzat per la revista Enderrock, iCat-Catalunya Ràdio, TV3 i el Govern d’Andorra, hi han participat els artistes andorrans Rokyo (pop independent, R&B), Juli Barrero (cançó folk d'autor) i Quim Salvat (cançó d'autor).

Així mateix, per conèixer el guanyador andorrà del jurat caldrà esperar fins l’agost, un cop s’hagin celebrat totes les fases preliminars d’arreu dels territoris de parla catalana (Barcelona, Manresa, Lleida, Girona, Tarragona, Palma i València). L’artista andorrà formarà part, llavors, de la següent fase del concurs Sona 9, i participarà en un d’aquests esdeveniments: Acústica, Mercat de Música Viva de Vic, Festes de Santa Tecla de Tarragona o Festes de la Mercè de Barcelona.

Cada un dels artistes ha fet una actuació de 20 minuts durant la qual ha interpretat temes propis en català davant del públic i jurat – format per representants d’Enderrock; TV3; iCat; Cases de la Música; els andorrans Lluís Casahuga (president de l’Sdadv), Lluís Cartes (primer artista andorrà guanyador del Sona9) i Júlia Amor (jove promesa de la música), i com a convidats Irene Armengué (directora del Centre Cultural Albareda) i Scotty DK (productor).

El Govern, a través del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, va signar a l’abril un conveni de col·laboració amb Enderrock perquè els i les artistes del país formin part de la 23a edició del concurs de nous talents musicals Sona9. La voluntat de l’acord és continuar donant suport a la professionalització dels músics andorrans i oferir-los eines que possibilitin el seu desenvolupament professional i la seva projecció i promoció més enllà de les fronteres del Principat

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending