Itinerari conjunt de quatre museus per explicar els canvis socioeconòmics del segle XX

Casa Areny-Plandolit, Casa Cristo, Cal Pal i Casa Rull uneixen esforços per crear una ruta que apropi als visitants com va evolucionar la societat andorrana cap a l’actual realitat

Façana del Museu Casa Rull de Sispony.
Façana del Museu Casa Rull de Sispony. Altaveu

Quatre museus del país han unit forces per oferir als visitants un itinerari específic que els permetrà copsar els canvis socioeconòmics que va patir Andorra durant la segona meitat del segle passat. D’aquesta forma, Casa Areny-Plandolit, Casa Cristo, Cal Pal i Casa Rull ajudaran a explicar com va evolucionar el Principat en aquest temps, un canvi clau per entendre l’actual realitat.

I és que, com ha posat en relleu Govern a través d’un comunicat, “la transformació econòmica de la segona meitat del segle XX va propiciar el gran salt a la modernitat, els temps van canviar i la societat rural tradicional va experimentar diferents modificacions”. Ara, es vol “donar testimoni” d’aquesta transformació i per això s’ha impulsat l’itinerari específic que explica la vida al país abans dels canvis socioeconòmics.

La ruta farà passar pels quatre museus abans esmentats. Així, també s’ha editat un fulletó informatiu amb una breu descripció de les cases -museus i la informació bàsica- que estarà disponible en català, castellà, francès i anglès. Es pot descarregar a la web de Museus.

Aquest itinerari dona testimoni dels diferents estaments socials i formalitza una ruta museística que permet recobrar vivències i records fonamentals per a la memòria col·lectiva del Principat. Es tracta, s’assegura en el comunicat, d’una “experiència cultural única que apropa els visitants als valors de les antigues comunitats rurals”.

Etiquetes

Comentaris

Trending