L’Instituto Cervantes porta a Andorra el Festival de Novel·la Negra de la Val d’Aran

La trobada es complementa amb altres activitats com debats, projecció de pel·lìcules, concerts i gastronomia

Comentaris

Cartell de la darrera edició del festival.
Cartell de la darrera edició del festival. Altaveu

Andorra acollirà juntament amb la Val d'Aran el Festival de Novel·la Negra conegut també com Black Mountain Bossòst. Ho ha anunciat aquest dimarts l'ambaixador d'Espanya Àngel Ros com una iniciativa de l'antena al Principat de l'Instituto Cervantes de Tolosa. En les pròximes setmanes també s'inaugurarà una exposició d'escultures que substituirà la mostra de gravats i litografies que acull la seu de l’ambaixada espanyola.

El promotor del festival és l’escriptor José Luis Muñoz, veí de Bossòst i autor de novel·la negra. El seu llibre 'Cazadores en la nieve' és el punt de partida del que va començar sent el Black Mountain Bossòst. En el llibre hi surt cada racó del poble: les seves verges, la caserna de la Guàrdia Civil, les bordes més remotes i els caçadors furtius El festival que es va iniciar al voltant de la novel·la negra ha anat evolucionant cap a la ficció o el realisme. Es caracteritza pel seu compromís per estrènyer els llaços entre l’autor i el lector, fent a el primer més proper i trencant la imatge d’éssers inaccessibles per a les persones que els segueixen.  Són trobades literàries, on els assistents podran participar dels col·loquis, taules de debat i conferències al seu gust, ja que totes les activitats del festival són gratuïtes i de lliure accés.

El festival es completa amb altres activitats com concerts, projecció de pel·lícules i gastronomia. Entre els temes de debat que s'han tractat hi ha: 'Terrorrismo yihadista'; 'Drácula y otros terrores'; 'Una de las dos españas puede helarte el corazón'; 'Las heridas abiertas de Latinoamerica'; 'Ellas también matan' i 'Barcelona, retrato en negro'.

A banda d'aquestes activitats, l'ambaixador  Àngel Ros també ha anunciat col·laboracions amb la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria i amb la Universitat d'Andorra (UdA).

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending