S’inaugura el Centre d’Art d’Andorra la Vella com a lloc “emblemàtic”

El cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major, Conxita Marsol, han signat la cessió de la gestió de l’equipament, que acollirà una primera exposició de Judit Gaset a finals de març

La cònsol major, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot, sortint del Centre d'Art.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot, sortint del Centre d'Art. Pilar Candel

El Centre d’Art ha quedat aquesta tarda oficial i finalment inaugurat. A l’acte s’ha realitzat la signatura per part del cap de Govern, Xavier Espot, i de la cònsol major, Conxita Marsol, de la cessió de la gestió de l’equipament comunal. El nou espai acollirà, a finals del mes de març, una primera exposició de l’artista Judit Gaset, que ja compta amb una escultura a l’exterior, amb el que Marsol ha volgut remarcar que serà “una galeria d’art a l’aire lliure”.

Primer va ser casa pairal després centre per al jovent, i ara, i segons Marsol, “un referent de la cultura del país”. Així mateix, Espot ha assegurat que, gràcies a la col·laboració entre les dues entitats, i a la “inversió que s’ha fet des del comú, la cessió d’aquest espai el converteix en un lloc emblemàtic”. L’estructura ja es tenia ubicada al Parc Central, però, com ha indicat la cònsol, “hem hagut de fer canvis i modificacions”. En total, ha suposat una inversió de 700.000 euros per tal de tenir aquest nou espai cultural al bell mig de la parròquia, “al rovell de l’ou”.

El Centre d’Art, que acollirà una exposició de l’artista Judit Gaset a finals del mes de març, es veurà complementat amb la galeria exterior a la qual ha fet referència en nombrosos cops la cònsol. Així, Marsol ha explicat que “la idea és tenir una obra o dos cada any, ara hem comprat una de la Judit i la instal·larem també en qüestió d’un mes, de cara a l’any vinent buscarem algun altre artista del país”. D’aquesta manera, tant a l’interior com a l’exterior, es busca donar cabuda i escollir, sempre que sigui possible, artistes del país. “Nosaltres demostrem el nostre compromís amb la cultura, amb tot el que necessita la ciutadania i el que necessita el país”, ha explicat Marsol, “necessitem espais verds, necessitem zones d’esbarjo i necessitem cultura”.

És gràcies a aquesta col·laboració que s’ha pogut inaugurar aquest espai de més de 400 metres quadrats en una localització que s’ha denominat, en tot moment, com ideal per a la tasca que li correspon. Finalment, i després de visitar l’interior amb unes parets encara buides, s’ha procedit a la simbòlica entrega de claus per part del comú cap al Govern. Espot, durant el seu parlament, ha agraït l’esforç de la capital per la cessió d’aquest espai que “permetrà tornar a reprendre el calendari expositiu a una sala pública, i de referència”.

En aquest sentit, Espot ha volgut destacar la importància de què aquesta cessió s’hagi generat entre dues entitats públiques. “Molt sovint parlem de la col·laboració publicoprivada, i jo sóc un gran defensor, però a vegades ens oblidem de la col·laboració publicopública”, ha apuntat. De fet, ha assegurat que hi ha diversos projectes, com el Centre d’Art o el Multifuncional, que el Govern no podria haver portat endavant per si sol. “Més enllà de qui li correspon, qui ha de recaptar i qui s’ha de gastar diners, el que podem fer és anar més enllà i tenir una visió més transversal, en el sentit de què determinats projectes, independentment de la competència estricta i dels recursos estrictes, si sumem esforços podrem arribar més lluny”, ha exposat.

Comentaris (3)

Trending