Un homenatge musical als pelegrins posa en marxa els actes de l’aplec de Canòlich

Més de dues-centes persones assisteixen, tot i els dubtes meteorològics, al concert de piano de Míriam Manubens, inclòs en un Classicand que com més va més dubtes genera

Míriam Manubens durant l'actuació.
Míriam Manubens durant l'actuació.

Un ‘pelegrinatge’ musical a través de composicions de Chopin, Granados o Debussy interpretades al piano per Míriam Manubens i textos de Cinto Verdaguer han servir per posar en marxa els actes de l’aplec de Canòlich, que celebra enguany els 800 anys del troballa de la imatge. El pla del santuari es va omplir de gom a gom per escoltar la pianista laurediana. Més de dues-centes persones van desafiar el temps -la meteorologia era amenaçant- per fluir de la música en un entorn que va resultar ser màgic.

Les espelmes, la música, les vistes, el capvespre… van donar ales a la imaginació i a la reflexió per als presents, que pràcticament van omplir totes les cadires previstes per al concert, inclòs a darrera hora al Classicand, el certamen que liderat pel director artístic operístic Josep Anton Rechi pretén agafar enguany el relleu a la Temporada de Música i Dansa i l’Ordino Clàssic. Manubens va esdevenir amb èxit una de les quotes del nou festival musical. I va superar amb nota l’examen.

public
Públic al concert.

Caldrà veure ara si la resta de muntatges inclosos al Classicand tenen, proporcionalment, la mateixa requesta. I és que el Classicand està generant cada vegada més dubtes. Especialment en contraposar la programació prevista amb la inversió que s’hi fa, prop d’un milió d’euros. En aquest sentit, diverses fonts han demanat que sigui transparent la relació de despeses, i que es publiciti el catxet de cadascun dels artistes que intervenen al festival i, alhora, quedi clar també quines són les despeses de producció.

Hores d’ara, per a la immensa majoria de muntatges programats hi ha un bon nombre d’entrades encara lliures. I això que no n’hi ha pas poques que responen a compromisos institucionals i d’altra índole. Les altes expectatives que havia generat el Classicand s’estan fonent per moments. Ben al contrari del concert de Manubens, respecte del qual el comú de Sant Julià temia no tenir quòrum i no va ser així.

Comentaris (2)

Trending