La Fundació ONCA felicita el Nadal amb un videoclip

En la gravació han participat treballadors i músics de l’entitat, així com altres artistes del país que han interpretat el ‘Vals de Nadal’ d’Albert Gumí

Video de Nadal de la Fundació ONCA

La Fundació ONCA ha volgut convertir la tradicional felicitació de Nadal en un videoclip realitzat per tots els seus col·laboradors. En ell han participat membres de l’entitat, músics, professors i altres artistes del país, alguns dels quals han treballat per primer cop amb la formació. Components de la JONCA també han pres part de la iniciativa.

Des de la Fundació es considera que “en aquests moments de dificultat és important estar al costat de la nostra societat”. Per això, es manté la voluntat de treballar per continuar dissenyant projectes virtuals en els quals els artistes tinguin una oportunitat de treball. El videoclip de Nadal és un altre d’aquests.

“El que volíem transmetre principalment era humanitat”, ha explicat Joan Hernández, director artístic i responsable de la dramatúrgia l’enregistrament. Es tracta, recorda, d’una qualitat que “tant costa projectar ara mateix amb la distància social i els somriures amagats sota la mascareta”. A banda, indica que “al vídeo hem volgut jugar amb un concepte de somni i realitat perquè no hem de deixar mai de somiar i perquè, per sort, moltes vegades aquests es fan realitat”.

Pel que fa a la part musical s’ha escollit l’obra ‘Vals de Nadal’ d’Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació ONCA, ja que es tracta “d’una peça emocionant que vol evocar la serenor de les festes i l’esperança per un mon millor”. El seu creador posa en relleu que és “un vals íntim, que vol transmetre l’emoció d’asseure's silenciosament davant d’una llar de foc en bona companyia. És una música amb la nostàlgia del record d’un Nadal tranquil, d’un vals sense complicacions innecessàries i volgudament diàfan”. En definitiva: “un petit regal per a que es faci una mica de llum dins nostre, enmig de tanta notícia fosca”.

En la gravació han participat quinze músics de corda i un percussionista, sota la direcció de Gumí, a més de cinc persones de l’equip de treball de la fundació. Joan Hernández ha signat la direcció artística. El videoclip va ser enregistrat el 28 de novembre a l’Auditori Nacional a Ordino.

Comentaris

Trending