El fotògraf Jaume Riba i la pintora Lita Cabellut protagonitzaran la temporada de la sala de Govern

Una exposició col·lectiva internacional amb presència andorrana completa el programa d'aquest any

Comentaris

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva durant la presentació de la temporada de la sala d'exposicions de Govern.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva durant la presentació de la temporada de la sala d'exposicions de Govern. DEMÒCRATES

La retrospectiva del fotògraf Jaume Riba, una exposició col·lectiva internacional amb presència andorrana i la mostra de Lita Cabellut són les propostes d'aquesta temporada de la sala la d'exposicions del Govern que ha estat presentada aquest dimarts per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Lita Cabellut, una de les artistes més cotitzades del món. Criada a Catalunya i establerta a la Haia, la seva obra fa una relectura d'artistes com Goya, Velázquez o Rembrandt. En els seus retrats hi ha la força psicològica dels personatges de Velázquez, la delicadesa de Rembrandt i la contundència de les obres de Goya.

La seva biografia, dura i alhora apassionant, sempre han acompanyat la seva brillant trajectòria artística. Filla d'una família gitana, abandonada de petita, va malviure als carrers del Raval a Barcelona fins que uns pares adoptius li van donar l'impuls per fer el que sentia que havia de fer: pintar. No és estrany, doncs, que molts dels seus retrats els protagonitzin dones, personalitats fortes i lluitadores com la de Frida Khalo. Se la considera com la Rembrandt del segle XXI.

Aquesta exposició organitzada en col·laboració amb la galeria andorrana Carlos Teixidó, comissariada per ell mateix i Carme Soler, que recollirà la creació més recent de l’artista del període entre 2015 i 2023. Una selecció d’obres de pintura (gran i petit format) i escultura. La mostra es podrà veure del 14 d’octubre fins al 7 de gener del 2024.

La primera mostra serà la de Jaume Riba. Comissariada per Natàlia Montané, amb la col·laboració de Dúnia Ambatlle i Jordi Batlle, la mostra s’emmarca dins del cicle Trajectòries, creat per retre homenatge als artistes i les artistes consolidades del país, que compten amb una dilatada trajectòria. L’exposició recull una selecció d’obres del fotògraf ordinenc que mostren l’evolució de l’obra de l’artista durant 30 anys, repartides en quatre àmbits: Paisatges, L’abstracció de la natura, Viatges i Els nostres avantpassats. La mostra anirà del 7 de març al 14 de maig.

Del 16 de juny fins al 10 de setembre, serà el torn d’Antropocè. Són obres de diferents tècniques, formats i disciplines que investiguen i expressen la relació amb la naturalesa, en concret l'ambivalència i ambigüitat de viure a l'Antropocè. Mitjançant el vídeo, la fotografia, la pintura, la instal·lació i la performance, l’exposició presenta l’obra de set creadors contemporanis que qüestionen la relació entre els regnes del que és humà i el que no és humà.

Etiquetes

Comentaris

Trending