El fons fotogràfic Jean Ribière ja es pot consultar a l'Arxiu en línia

Es tracta de 546 negatius i sobretot s'hi poden consultar imatges preses durant els anys 60 i 70 que documenten visualment les transformacions del país, especialment, la del Pas de la Casa

Una imatge del fons fotogràfic Jean Ribière
Una imatge del fons fotogràfic Jean Ribière

El fons del fotògraf Jean Ribière ja es pot consultar a la plataforma Arxiu en línia de l'Arxiu Nacional d'Andorra des d'aquest dijous. El fons està compost per 546 negatius en suport plàstic de 35 mm i 6x6 cm i va entrar a formar part de l'Arxiu Nacional en diverses fases. La primera i més important va ser el 26 de gener de l'any 1998.

Majoritàriament, s'hi poden consultar fotografies preses durant els anys 60 i 70, però també s'hi poden trobar imatges anteriors, com, per exemple, la visita del prefecte francès, Maurice Justin, l'any 1952. A més, aquest fons fotogràfic documenta visualment les transformacions del país, especialment, la del Pas de la Casa.

Jean Ribière va començar a treballar com a reporter fotogràfic l'any 1940 i passada la Segona Guerra Mundial va crear, juntament amb la seva dona, l'agència de premsa Jean et Micheline Ribière, motiu pel qual va portar a terme reportatges fotogràfics d'Andorra. Independentment dels seus treballs propis, també va treballar per a altres agències, com a exemple d'aquest treball, al fons podem trobar les imatges anteriors als anys seixanta.

 

Comentaris (1)

Trending