Una firma que edita en castellà protagonitza el primer aterratge andorrà a la Feria del Libro

Trotalibros concentra moltes de les activitats i presentacions del primer cop que Andorra serà al certamen de Madrid, on també hi farà cap ‘Muertos, ¿quién os ha muerto?’ o una conversa entre Albert Villaró i Vicenç Mateu

Un prestatge amb una bona pila de llibres del país.
Un prestatge amb una bona pila de llibres del país.

Una editorial andorrana que pràcticament només publica en castellà -Trotalibros- és la gran protagonista de la primera aparició d’Andorra a la Feria del Libro de Madrid, a l’aixopluc del ministeri de Cultura i Esports que vol promocionar el català i amb l’obra d’Iñaki Rubio ’Muertos, ¿quién os ha muerto?’, una conversa entre Albert Villaró i Vicenç Mateu i un recital d’Oriol Vilella i Lluís Cartes com a altres moments destacats, més enllà de la presència de llibres representatius de totes les editorials del país.

La 82a Feria del Libro de Madrid se celebrarà del 26 de maig a l’11 de juny al Parque del Retiro. Aquesta serà la primera vegada que oficialment el Principat tindrà un estand a la fira on s’hi agruparan editors membres de l’Associació d’Editors d’Andorra. La Feria del Libro de Madrid és un dels esdeveniments literaris més importants de l’estat espanyol, organitzat per l’Associació de Llibreries de Madrid, en estreta col·laboració amb l’Associació d’Editors de Madrid i l’Associació de Distribuïdors FANDE.

Els objectius de la presència d’Andorra a la Feria del Libro de Madrid, segons que ha anunciat el Govern en un comunicat, són promoure el sector editorial andorrà, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet amb suport institucional i, d’aquesta manera, exposar i donar a conèixer a públics diferents la varietat d’escriptors i editors del país.

D’aquesta manera, hi prendran part els editors següents: Publicacions del Govern d’Andorra; Editorial Andorra; Aloma Editors; Anem Editors; Mesclant Editors; Trotalibros Editorial; Editorial i Acadèmia Masegosa; i Editorial Medusa. En total s’oferirà al públic madrileny prop de 100 títols en català i castellà. A més, i de forma paral·lela a la participació a la fira, Andorra impulsa i organitza un seguit d’activitats al mateix recinte firal i també a altres zones de la capital madrilenya.

EL CALENDARI D’ACTIVITATS

Dissabte 27 de maig a les 19.30 h a la llibreria Pérgamo (C/ General Oraá, 24)

Presentació de ‘El tugurio’ de Emile Zola publicat per Trotalibros Editorial a càrrec de la traductora, Amaya García Gallego, la prologuista Maria Aguilera (Cumbres clásicas) i l’editor Jan Arimany.

Diumenge 28 de maig a la caseta d’Andorra

De 18 a 20 h signatura de llibres: Toni Sala, autor de ‘Los chicos’ i ‘Persecución’ publicats per Trotalibros Editorial.

Dilluns 29 de maig a les 19 h a la llibreria La Mistral (Travesía del Arenal, 2)

Conversa entre els escriptors David Pérez Vega i Toni Sala sobre ‘Los chicos’ i ‘Persecución’ publicats por Trotalibros Editorial.

Divendres 2 de juny a la caseta d’Andorra

De 18 a 20 h signatura de llibres a càrrec de Javi Cohen, il·lustrador de ‘Trilogía rural’ de Federico García Lorca publicat per Trotalibros Editorial.

Divendres 2 de juny a les 19.30 h PABELLON CAIXABANK

Recital POETES
Actuació del músic andorrà Lluís Cartes, amb Oriol Vilella i Albert Freixas POETES és una recopilació de 10 poemes de poetes que han tocat la sensibilitat de Lluís Cartes per musicar-los i acabar-los convertint en cançons.

Dissabte 3 de juny de 19 h a 20 h i diumenge 4 de juny de 12 h a 13 h a la caseta d’Andorra

Signatura de llibres a càrrec de l’autor andorrà Iñaki Rubio
Dilluns 5 de juny a les 19 h BIBLIOTECA EUGENIO TRIAS. Taller de Ideas.

Presentació del llibre: ‘Muertos, ¿quién os ha muerto?’ d’Iñaki Rubio, editat per Editorial Medusa, a càrrec de Jan Arimany.

Dimarts 6 de juny a les 19.30 h BIBLIOTECA EUGENIO TRIAS. Taller de Ideas.

‘Un diálogo sobre la literatura andorrana’ Conversa entre l’escriptor Albert Villaró i Vicenç Mateu, ambaixador d’Andorra a Espanya.

Dimecres 7 de juny a les 20 h a Crazy Mary Librería & Co (Calle de Echegaray, 32)

Conversa entre Noemí Jiménez Furquet (traductora) i Jan Arimany (editor) sobre la novetat de Trotalibros Editorial ‘Oh, qué espléndida música’, de Dorothy Evelyn Smith.

Dijous 8 de juny a les 19 h a la llibreria Amapolas en octubre (C. de Pelayo, 60)

Presentació de Trotalibros Editorial.
Participen Laura Riñón Sirera, escriptora i llibretera, i Jan Arimany, editor.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending