El festival Ull Nu viu la seva edició més potent

L’obra ‘Les dues nits d’ahir’ va ser l’absoluta guanyadora, amb un total de 3 guardons

Els guanyadors per l'obra 'Les dues nits d'ahir'
Els guanyadors per l'obra 'Les dues nits d'ahir'

El festival Ull Nu va finalitzar ahir tot el seu programa d’activitats. El balanç de l’organització és més que positiu, afirmant que ha sigut la seva edició més potent fins el moment. Respecte al concurs, ‘Les dues nits d’ahir’, obra de Pau Cruanyas i Gerard Vidal, va triomfar emportant-se un total de 3 guardons

Totes les activitats programades al llarg del festival van comptar amb una gran afluència. Algunes d’elles ja tenien les entrades exhaurides dies abans, com la xerrada de la il·lustradora Rocio Quillahauman o el directe audiovisual de l’andorrana Mireia Clua i l’estudi de renom internacional Desilence.

Amb el que fa al concurs, la gran guanyadora del festival va ser l’obra ‘Les dues nit d’ahir’, que va ser premiada en tres categories: premi Govern d’Andorra, premi Jurat Carnet Jove i Premi del públic. De ben a prop la va seguir ‘L’estrany’, amb dos guardons: premi Consell General i premi del públic a millor curtmetratge.

La resta de guardonats va ser ‘Slowly trhough youth’ per millor fotografia al premi Fòrum de la Joventut d’Andorra; ‘Ecoute moi’, a millor direcció al premi Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco; ‘Souvenir’, amb la millor obra del premi Jurat Carnet Jove i ‘Reminisciència’, amb el reconeixement del premi Arxiu Nacional d’Andorra per la preservació de la memòria històrica.

A l’entrega de premis van assistir-hi tots els participants i diverses autoritats per fer entrega dels guardons. A les projeccions i concerts s’hi van apropar, en total, més de 2000 espectadors, molts d’ells vinguts expressament de fora del país fins al Centre de Congressos i l’entorn de la Plaça del Poble. A aquests, cal sumar els centenars de persones que van acostar-se a gaudir i probar les instal·lacions artístiques a l’aire lliure.

Al llarg del festival, una de les actuacions més esperades es va fer en el mateix acte de lliurament de premis. Marta Verde, una de les artistes visuals més reconegudes arreu del món va presentar el seu nou espectacle ‘OMEN’, acompanyada del músic Jose Venditti.

La valoració per part de l’organització és força positiva, assegurant que ja es treballa en la programació del 2022 per seguir acostant al principat propostes audiovisuals en totes les seves formes. La qualitat de les obres i la bona rebuda per part dels espectadors foranis i locals, confirma que el festival és un esdeveniment cultural de referència per a joves creadors d’arreu dels Pirineus i un projecte amb un important potencial com a atractiu turístic per a la capital i per al país en general.

Comentaris

Trending