El Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca amb 4.743 espectadors

L'onzena edició que ha tornat a incloure Andorra ha comptat amb 55 actuacions i a 17 d'elles s'han exhaurit les entrades

El concert de Música Alchemica al Femap.
El concert de Música Alchemica al Femap. FEMAP

Un total de 4.743 persones han assistit a algun dels concerts de l'11è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que s'han organitzat aquest estiu en més d'una trentena de poblacions d'arreu d'Andorra, Catalunya, i Catalunya Nord. La programació va començar l'1 de juliol, amb el tradicional concert inaugural a la Catedral de la Seu d'Urgell, i ha finalitzat aquest diumenge passat.

17 de les 55 actuacions programades han exhaurit les entrades, incloent-hi les tres últimes sessions de la coproducció pròpia Ensemble Lisboa 1740, amb 'Missa Regalis'. Tot plegat, segons expliquen des de l'organització, "referma l'arrelament del certamen al territori, tot acostant-se a les xifres aconseguides al 2019", l'edició més reeixida del festival. El director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, ha dit que estan "molt satisfets d'haver gairebé igualat el nivell d'abans de la pandèmia".

Enguany s'han venut unes 4.300 entrades, cosa què suposa "un gran augment" respecte a l'edició passada, que va estar encara molt marcada per les restriccions sanitàries. "Aquestes xifres donen esperança per deixar enrere dos anys molt difícils i encarar un 2023 que ajudi el festival a refer-se de la situació", conclou Dutrèn. Així, l'increment ha estat de 1.500 persones respecte al 2021, en un any on s'han incorporat concerts en cinc nous municipis. A dues d'aquestes poblacions, Coll de Nargó i Ger, s'han estrenat exhaurint entrades. A més a més, d'altres localitats ja han manifestat, de cara a la dotzena edició, l'interès per formar part del que ja és el certamen de música antiga més gran d'Europa.

El festival ha comptat amb una cartellera de luxe començant ja amb l’acte inaugural de la mà de Música Alchemica qui va interpretar La Bellezza, amb Lina Tur al capdavant amb el violí i la direcció. També destacar, les Illes Balears que ha estat el territori convidat oferint vuit concerts de tres agrupacions diferenciadesMúsica Alchemica, Acadèmia 1830 i Orquestra Cambra Illa de Menorca. Tot això, sense oblidar, l’aposta que fa el festival amb les produccions pròpies. Per aquest motiu, s’ha pogut gaudir de la producció del 2021 amb Missa de Difunts d’Ensemble Brudieu i la d’aquest any amb el viatge a la cort de Joan V de Portugal amb Missa Regalis d’Ensemble Lisboa 1740.

D'altra banda, aquesta ha estat l'edició en què els paquets turístics vinculats al festival han tingut més bona acceptació. Així, s'han registrat més de 170 pernoctacions gràcies a aquesta fórmula. El públic també ha integrat la nova proposta del certamen, els 'Concerts amb Gust', on s'ha ofert una degustació de productes de proximitat al final de diversos concerts. Pel que fa al FeMAP Social, també s'ha notat l'aposta de residències i centres, on s'han programat fins a 18 concerts.

Etiquetes

Comentaris

Trending