Faber Andorra rep el seu nou resident, Rolando Edison

Paral·lelament s’ha obert una nova convocatòria a Faberllull Olot relacionada amb el teatre per a sis dramaturgs

Comentaris

El nou resident a Faber Andorra, Rolando Edison
El nou resident a Faber Andorra, Rolando Edison

Faber Andorra ja té un nou resident. Es tracta del llicenciat en dret nascut al Perú, Rolando Edison Vásquez, que arriba a la estada d’arts, ciències i humanitats del Govern per treballar en el seu projecte de tesi. De forma paral·lela, el departament de Promoció Cultural informa que el PEN Català, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i Serveis editorials Èter obre una convocatòria per a sis joves dramaturgs en llengua catalana i palestina.

Edison examinarà, amb la seva tesis, i des d’un enfocament descolonial i basat en les teories de la justícia històrica, el període conegut com l’auge de l’extracció del cautxú, a la zona del Putumayo i afluents, que va tenir lloc, a començament del segle XX a la selva del nord de Perú. Aquest serà el tema de la xerrada ‘Sangre blanca’, que oferirà el dimecres 6 de juliol a les 20:00 h al Museu Nacional de l’Automòbil en el marc de les ‘Nits d’estiu als museus’.

El resident, el sisè d’enguany a la residència andorrana, explicarà com al final del segle XX la demanda creixent de matèries primeres per mantenir la producció de bicicletes i automòbils a Occident va motivar un dels episodis més sagnants de la història republicana del Perú.

D’altra banda, s’obre una nova convocatòria a Faberllull Olot, destinada al teatre. L’objectiu és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi per tal de donar suport a la creació en un marc interactiu entre les dos ribes de la Mediterrània, tot reivindicant la cultura i la literatura catalana i palestina. En el marc del conveni entre el ministeri i l'Institut Ramon Llull, es fa arribar la informació de la convocatòria als dramaturgs i dramaturgues del país.

L’estada s’organitzarà en dos blocs. Un bloc col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre el grup de residents i on es faran trobades amb professionals del sector que serviran d’inspiració i de mentoria. I un altre bloc en què cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte teatral. En finalitzar la residència es farà una lectura dramatitzada i una publicació col·lectiva digital que inclourà traduccions a l’àrab i al català de fragments de l’obra dels autors i autores participants.

Les persones candidates han de tenir menys de 35 anys i acreditar un coneixement suficient d’anglès perquè serà la llengua de comunicació durant la residència. L’estada inclou set nits a la residència Faberllull d’Olot amb allotjament i pensió completa, el viatge d’anada i tornada, l’assegurança de viatge, la participació en una lectura dramatitzada, una publicació conjunta amb traduccions a l’àrab i trobades amb professionals del sector.

Etiquetes

Comentaris

Trending