S’exposen les obres del taller de Joan Fontcuberta i 'Kintsugi' es prorroga fins al 28 de maig

S'exhibirà conjuntament amb la mostra ‘L’escola dels jardins de Juberri’, fruit de les classes que va impartir l'artista a tretze especialistes de diversos àmbits culturals del país

Un dels treballs de Joan Fontcuberta.
Un dels treballs de Joan Fontcuberta. Altaveu

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha anunciat que l’exposició de Joan Fontcuberta, ‘Kintsugi’, es prorroga fins al 28 de maig. S'exhibirà conjuntament amb la mostra ‘L’escola dels jardins de Juberri’, fruit del taller que va impartir Fontcuberta a tretze especialistes de diversos àmbits culturals del país. Les obres estaran a l’abast de tothom qui les vulgui visitar durant gairebé un mes més.

Riva, ha visitat aquest dimarts a la tarda a la sala d’exposicions temporals del Museu Fàbrica Reig la mostra ‘L’escola dels jardins de Juberri’. Durant el taller, l’artista català va esperonar els creadors a practicar l’art ‘à plein air’, a passejar-hi i aprofitar el potencial visual d’un dels llocs més singulars d’Andorra: els jardins de Juberri.

Atesa la naturalesa del lloc, on es combinen obres originals d’art amb altres peces sense cap valor econòmic ni artístic, la proposta va ser una invitació travessada pel concepte postmodern d'hiperrealitat, que qüestiona la credulitat de l’espectador i adverteix de la capacitat que tenen les imatges per suplantar la realitat. Així s’han creat tretze treballs que construeixen un joc polièdric al voltant de la veritat i la mentida.

Ha destacat que l’aposta pel taller ha estat “un encert” que ha permès implicar de manera directa diverses sensibilitats vinculades directament o indirectament amb la cultura. Els participants al taller han estat: Montserrat Altimiras, Eve Ariza, Ari B. Miró, Joana Baygual, Samantha Bosque, Laura Gàlvez, Helena Guàrdia, Esther Jover, Miquel Mercè, Emma Regada, Julien Rochedreux , Àlex Tena i Quim Torredà.

Etiquetes

Comentaris

Trending