L’Espai Columba tanca deu dies per preparar l’acollida dels frescos de Sant Esteve

Aquest dimars s’inicien les obres d’acondicionament del recinte museístic de Santa Coloma per podir rebre les pintures murals, que es col·locaran a la primera planta, just on ara hi ha una instal·lació de pantalles

Comentaris

Mònica Bonell i Xavier Espot el dia que van anunciar l'adquisició de les pintures murals.
Mònica Bonell i Xavier Espot el dia que van anunciar l'adquisició de les pintures murals. SFGA

L’Espai Columba estarà deu dies tancat mentre es fan els treballs d’adequació necessaris perquè pugui acollir els frescos de Sant Esteve, les dues pintures murals que adquireix l’Estat per 2,8 milions d’euros i que durant el mes de juny haurien d’aterrar a Andorra procedents de Barcelona.

Aquest dimarts s’inicien les obres d’adaptació de l’Espai Columba perquè s’hi puguin instal·lar les recentment adquirides pintures murals de Sant Esteve d’Andorra la Vella. Concretament, es desmuntarà la instal·lació de pantalles existent en la primera planta de l’edifici, ja que serà en aquest espai on se situaran ‘Els bes de Judes’ i ‘La Flagel·lació’. Així mateix, s’aprofitaran aquests treballs per millorar la climatització i la seguretat de la instal·lació.

Per tal de poder fer aquest procés d’adaptació, el museu, com s’ha dit, romandrà tancat durant deu dies. Mentrestant, l’església de Santa Coloma, amb el seu sistema de videomapatge, es podrà continuar visitant en l’horari habitual i amb tarifa reduïda. D’aquesta manera, les activitats paral·leles previstes durant les Jornades del Romànic i el Dia Internacional dels Museus es traslladaran a l’església de Santa Coloma.

Cal recordar que el mes passat el Govern va donar llum verda al Projecte de llei del crèdit extraordinari de 2,8 milions d’euros per a la compra de les pintures de Sant Esteve, el qual està pendent d’aprovació per part del Consell General. El trasllat de les pintures està previst que es pugui fer durant els pròxims mesos.

Comentaris (1)

Trending