Escaldes ultima una programació cultural d’estiu que aposta per “la normalitat”

El comú prepara un seguit d’actuacions i concerts, amb diferents cicles, que es distribuiran per diferents espais de la parròquia i entre els quals destaca la presència de la cantant Susana Sheiman

El cicle 'Sabors d'Estiu' tornarà als carrers d'Escaldes.
El cicle 'Sabors d'Estiu' tornarà als carrers d'Escaldes. Comú d'Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany ultima una programació cultural ambiciosa de cara a aquest estiu. Es vol, en certa forma, recuperar “la normalitat” que la pandèmia va esguerrar l’any passat, malgrat que es van poder actes adaptats a la situació sanitària. Enguany, es preveu recuperar el cicle ‘Jazz al carrer’ i s’aposta de nou per distribuir les actuacions per espais que van tenir bona acollida el 2020, com ara la placeta Engordany. Entre altres artistes, un dels concerts destacats l’oferirà el 14 de juliol l’ex de ‘La Voz’ Susana Sheiman.

El comú ja treballa i té avançada, la programació d’espectacles i actes al carrer que vol impulsar al llarg de l’estiu. De fet, aquesta setmana s’ha licitat el concurs per contractar les empreses que s’han d’encarregar de la part tècnica de les actuacions. Com explica el conseller de Cultura, Valentí Closa, volen “apropar-nos a la normalitat” sempre buscant un “equilibri per a tots els públics”.

Una de les principals novetats serà el retorn del cicle Jazz al carrer, que tindrà lloc entre el 5 i el 9 de juliol

En línies generals, s’aposa per dos grans cicles. Per un costat, el ‘Colors d’Estiu’. Aquí hi haurà una de les grans novetats de la temporada: el retorn del ‘Jazz al carrer’, entre el 5 i el 9 de juliol. Dos dels dies, per cert, amb grups del país. A la vegada, es recupera una iniciativa que va tenir molt d’èxit l’any passat: l’Engordany a duo, a la placeta del mateix nom. I, també, els ‘Picnics d’Estiu’ al Prat del Roure. El primer arriba ben aviat: el 12 de juny amb el Duet Daura.

Justament, en el marc d’aquests tindrà lloc el concert de Susanna Sheiman, ex col·laboradora del programa televisiu ‘La Voz’. Participarà en un recital el 14 de juliol, conjuntament amb l’ambaixada francesa, que servirà per homenatjar la cantant gal·la Edith Piaf.

Una darrera pota dels ‘Colors d’Estiu’ seran els espectacles de dansa, més d’estil contemporani. En aquest cas, es faran al parc de la Mola. Justament, una de les voluntats és dispersar els actes per tota la parròquia. I, també important, recuperar la plaça Coprínceps, que l’estiu passat no es va emprar per por a les aglomeracions.

L’altre gran cicle serà el ‘Sabors d’Estiu’, entre el 27 d’agost i el 12 de setembre, amb una barreja, recorda Closa, de música i gastronomia que “va funcionar molt bé l’estiu passat’. Es faran a l’aparcament de l’església i també s’espera que la gent que s’hi apropi pugui contemplar allà exposat el Fargo ja restaurat. Enguany, a més, es treballa per oferir també sessions de cinema, en dues franges horàries (les nou i les onze de la nit).

Altres cites previstes al llarg dels pròxims mesos són el concert de la ‘big band’ de jazz la Locomotora Negra en el marc de la seva gira de comiat (19 de juny), el del finalista del Sax Fest (15 de juliol) o l’On-Carrer, del 9 al 13 d’agost. I això, evidentment, sense oblidar que, del 23 al 25 del mes vinent, hi haurà la Festa Major, que ja prepara la Unió Pro Turisme, tancant també els protocols necessaris amb Govern. En definitiva, Escaldes aposta per un estiu de cultura i música al carrer per, d’alguna forma, celebrar que la pandèmia avança cap al seu final.

Comentaris

Trending