Un posicionament semblant al que ha expressat el ministre portaveu, Guillem Casal, en ser preguntat per la qüestió. “La família ha comunicat al Govern l’interès per poder disposar d’un espai diferent, més gran, per poder fer créixer el seu projecte i tenir un projecte de més envergadura”, ha exposat, remarcant que “sempre hem defensant que el projecte estigui a Andorra”, per la qual cosa treu ferro al canvi de parròquia “mentre el puguem conservar”.
Tal com recorda la cònsol, ja s’havia parlat que el Node podia acollir un museu i per tant, no li estranya que el Thyssen també busqui un emplaçament més cèntric. “Si volen això, cap problema”. El conveni vigent entre la Fundació Museand, el Govern i el comú d’Escaldes expira el 2026 i tal com ha avançat el Bondia, els responsables de l’equipament confien que l’estiu del 2026 ja podran obrir a Andorra la Vella. Per tant, com ha dit Gili el canvi “no serà immediat”.
I com pot influir el canvi en la idea de revitalització de la part alta? “El museu el tenim en compte, sí, però hem apostat per tantíssimes coses que crec que hauríem de sobreviure”, ha exposat. I han pensat en algun projecte de futur? “No hem tingut temps de madurar res i no tenim cap previsió”. Fins ara el comú assumia el lloguer del local, de 9.000 euros (impostos a part), i per tant, quan el museu no hi sigui serà uns diners que s’estalviaran.
Gili, a més, recorda que l’edifici és privat i també cal veure què diu la propietat. “Com a comú, ara no tenim una necessitat d’espais. Hem adquirit les bordes, estem fent la nova plaça on sortiran també espais... per tant ara no penso que sigui indispensable pel comú fer-hi alguna cosa”, ha indicat. Amb tot, confia que hi pugui haver algun privat que també tingui interès per desenvolupar-hi algun projecte. “És un lloc xulo, un edifici emblemàtic, potser hi podria haver algun restaurador o algun altre tipus de negoci que podria interessar, o a la mateixa propietat”, ha afirmat.
Comentaris (9)