L’Esbart Valls del Nord estrena ‘El buner d’Ordino’ en el festival de celebració del desè aniversari

L'acte, concebut expressament per l’ocasió com un gran espectacle, culmina una dècada de creixement i d’expansió de la formació

L'Esbart Valls del Nord en una actuació a Ordino.
L'Esbart Valls del Nord en una actuació a Ordino. ARXIU

Una estrena, músiques noves i les danses que han marcat els deu anys d'existència de l'Esbart Valls del Nord formaran el programa del festival que commemorarà aquest aniversari. Hi haurà col·laboracions com les de la Coral Casamanya i de Guillem Tudó. Les entrades ja es poden comprar al preu de dos euros.

L’Esbart Valls del Nord celebrarà el dissabte 27 de novembre, el festival de commemoració del desè aniversari del grup dansaire. El festival, concebut expressament per l’ocasió com un gran espectacle, culmina una dècada de creixement i d’expansió de l’esbart.

Els dansaires del Cos de Dansa i dels Veterans estrenaran 'El buner d’Ordino', una representació basada en la llegenda del mateix nom i que consta de quatre parts ('En un hostal d’Ordino', 'L’hostalera', 'La lloba' i 'Festa Major') i vuit balls tots ells amb coreografies pròpies creades per l’ocasió per Jordi Rubio -coreògraf i director de l’Esbart de Rubí-, Lluís Calduch – coreògraf i exdirector de l’Esbart Ciutat Comtal-; Pilar Capdevila i Sandra Tudó - directores de l’Esbart Valls del Nord- i Clàudia Borràs – dansaire de l’Esbart Valls del Nord i ajudant en la direcció artística.

Les músiques noves també han estat compostes expressament per Jordi Barceló per aquest aniversari. A més, els dansaires ballaran amb les diferents músiques interpretada en directe pels músics -Jordi Barceló, Manuel Alonso David Amat, Ivan Caro, Xavier Crespo, Jordi Grisó, Joaquim Peláez, Efrem Roca, Albert Adellach, Pilar Planavila, Adrià Tudó, Oriol Tudó, Dani Vàzquez i Guillem Tudó.

Tot això es podrà veure a la segona part del festival, perquè a la primera, tant el cos de dansa com els veterans, representaran cinc balls que, per un motiu o un altre, han marcat la història de l’esbart al llarg d’aquests deu anys: 'Dansaires andorrans i l’Andorrana'; 'Miratges de Deliri'; 'Enjòlits'; 'Vestida de nit'; i 'Joc d’aparences'. Alguns d’aquests balls comptaran amb l’acompanyament coral en directe de la Coral Casamanya i de Guillem Tudó, en el que és una voluntat d’implicar en la celebració altres entitats culturals de la parròquia d’Ordino.

Les entrades pel festival es poden adquirir des d’aquest divendres a 4tickets.es/comuordino al preu de dos euros. La major part de la recaptació anirà destinada a l’acció solidària de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA).

Etiquetes

Comentaris

Trending