L'Esbart Valls del Nord celebra el desè aniversari amb el ball del buner d'Ordino

És l’única entitat cultural mancomunada entre dues parròquies i ha esdevingut una referència cultural consolidada amb la creació de trenta coreografies

Una actuació anterior de l'Esbart Dansaire de les Valls del Nord
Una actuació anterior de l'Esbart Dansaire de les Valls del Nord ARXIU

Els comuns d'Ordino i la Massana han organitzat un acte commemoratiu amb motiu del desè aniversari de l'Esbart Valls del Nord. En el programa d'aquest any hi ha un festival de les seccions de petits fins a juvenils i un altre a la tardor amb el cos de dansa i la secció de veterans, que inclourà una escenificació ballada de la llegenda del buner d’Ordino.

 

L’Esbart Valls del Nord és l’única entitat cultural mancomunada entre dues parròquies i ha esdevingut una referència cultural consolidada. Està format per 120 ballarins de 4 a 65 anys. Ha creat trenta coreografies pròpies i ha confeccionat més de quaranta vestuaris. El 21 de juny tindrà lloc el festival de la secció dels petits als juvenils.

Pel 27 de novembre preparen un festival amb el cos de dansa i la secció de veterans amb música en viu que constarà de dues parts. Per una banda, uns balls amb el 80% de música pròpia de l’Esbart i un 20% de música cedida. Al  setembre publicarà sis balls fets a llocs  de la vall del Nord com la Farga Rossell, la Casa Museu d’Areny Plandolit, la vall de Setúria i Sorteny o l’església de Sant Corneli i Sant Cebrià.

Etiquetes

Comentaris

Trending