Els editors andorrans tornen a La Setmana del Llibre en Català amb el record de les vendes del 2022

Ocuparan l'estand 44 al Moll de la Fusta de Barcelona en el gran espai de trobada entre lectors, llibreters i autors, que enguany arriba a la seva 41 edició

L'estand d'Andorra a l'edició de l'any passat.
L'estand d'Andorra a l'edició de l'any passat. SFGA

Del 8 al 17 de setembre de 2023, el Moll de la Fusta de Barcelona tornarà a acollir La Setmana del Llibre en Català, el gran espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors, que enguany arriba a la seva 41 edició consolidada com el gran Festival del llibre en català. Els editors andorrans hi seran presents a l'estand nùmero 44 amb l'objectiu de superar els 267 exemplars venuts el 2022.

La Setmana assoleix aquest any la fita de reunir segells de tots els territoris de llengua catalana. A la presència de Catalunya, País Valencià, Andorra i Illes Balears, s’hi suma la de Catalunya Nord, amb una caseta pròpia liderada per la Llibreria Catalana de Perpinyà. En aquest sentit, la fira serà en aquesta edició encara més un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de tota l’edició en català.

Seguint la línia iniciada el 2022, La Setmana esdevé un festival, no només literari, sinó del llibre en català, amb presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones o converses, entre d’altres activitats. Un gran espai de reivindicació del llibre com a origen del gaudi, de l’oci cultural, d’altres expressions artístiques i culturals. Perquè, com recorda el lema d’aquesta edició totes les històries comencen en un llibre. I La Setmana és on tot comença.

Com cada any, la fira suposarà també l’inici de curs per al sector. La cita de setembre marcarà la represa literària després de les vacances amb la presentació de 125 novetats editorials d’adults, joves i infantils que obren la temporada de tardor. Com a novetat, La Setmana també acollirà la gravació de diversos podcast culturals enfocats al món del llibre a l’Off Setmana. Dos d’ells, Tàndem i Mentrimentres seran podcasts residents que enregistraran de forma ininterrompuda en el marc del festival. 

El 27è Premi Trajectòria, que es lliura anualment des del 1997 a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, recau enguany en Mercè Ibarz (Saidí, 1954). El jurat li ha concedit el guardó en considerar-la autora d’una obra única en la nostra literatura, pionera en molts camps, i perquè com a narradora, assagista, cronista, biògrafa, professora, crítica d’art i periodista cultural ha treballat sempre amb una gran autoexigència que ha contribuït a enriquir-nos culturalment i com a país.

El Premi Difusió 2023 reconeix una personalitat pública que destaca per contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional. En aquesta segona edició del guardó, s’atorgarà al músic Roger Mas, per la seva tasca incansable en els darrers anys per la promoció de la literatura catalana. Ha interpretat i popularitzat poetes com Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca, Amadeu Vidal i Bonafont, entre d’altres.

Etiquetes

Comentaris

Trending