Dos andorrans guanyen el Solo Youth Competition del Sax Fest

Cristel Villaró s'ha imposat a la categoria A i Martí Solanelles ho ha fet en la B mentre que Pere González de Alaiza Manubens, i Elisenda Gallardo Riberaygua han aconseguit dos segons llocs

Comentaris

Els guanyadors de la categoria Youth B.
Els guanyadors de la categoria Youth B. SAX FEST

La cinquena edició del Solo Youth Competition, el concurs per a infants i joves saxofonistes. Les categories de menor edat  han tingut com a guanyadors: Cristel Villaró Alonso (categoria A), Martí Solanelles Bascompte (categoria B) i Leonor Dias (categoria C). En el concurs de 15 a 18 anys el primer classificat ha estat Dmitry Pinchuk. Destaca la participació andorrana amb l’obtenció de les categories A i B. El lauredià Pere González de Alaiza Manubens ha quedat segon en la categoria C i ha guanyat una beca d’estudis a l’Institut de Música d’Andorra la Vella. També ha estat segona a la categoria D, Elisenda Gallardo.

El concurs s’ha desenvolupat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i ha comptat amb 26 participants, la majoria d’origen internacional, i cinc andorrans. tots ells estudiants de l’Institut de Música d’Andorra la Vella. Segons paraules d’Efrem Roca, director i organitzador de l’Andorra Sax Fest “És important que els estudiants de saxo de la meva aula competeixin amb joves qualificats de tot el món, i així veure realment com està el seu nivell. N’estic molt orgullós de la seva participació”.

Els aspirants a la categoria A han tocat la 'Chanson dans la rue' de Francine Aubin i han estat obsequiats amb 110 euros en vals de compra en establiments musicals. Els
participants de la categoria B han interpretat 'Poême' de Toni Gibert, obra estrenada per aquesta ocasió i han obtingut un val de 130 euros en vals de compra. Pel que fa als joves que han participat a la categoria C, han interpretat 'Le samurai noir' de Sofiane Messabih i han rebut un premi de 300 euros en vals de compra.

En la màxima categoria del Solo Youth Competition s’ha interpretat una nova composició de Jordi Griso. Amb el títol, 'Andsax' ha estat composada per aquesta ocasió. El guanyador d’aquesta categoria, Dmitry Pinchuk ha estat guardonat amb 2.250 euros en vals de compra, diversos accessoris per al saxòfon i una actuació per a la propera edició del festival.

Etiquetes

Comentaris

Trending