Doblet de Josep Plaja als Premis Arts Andorra en guanyar els de pintura i dibuix

Pere Moles i Josep Maria Baró s'han repartit els de disseny gràfic en un acte que ha servit d'inauguració a l'exposició de les obres

Comentaris

Josep Plaja rep el premi de l'apartat de pintura.
Josep Plaja rep el premi de l'apartat de pintura. BRU NOYA

El gironí Josep Plajà ha estat el gran triomfador del XXIX Cartell dels Premis Arts Andorra en guanyar els de pintura i dibuix. El guardó d'escultura ha quedat desert. L'acte de lliurament s'ha fet al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià en el mateix acte en què s’ha inaugurat l’exposició de les obres seleccionades, que es podran veure fins al proper dia 31 a la mateixa sala.

L'obra premiada és ‘Capvespre amb calma’, un oli sobre tela; una marina que, amb l’entonació dels colors, “evoca a un lirisme amb el tractament de pinzellades valentes”, ha explica Plaja. L’autor la defineix com una pintura neoimpressionista, tot i que precisa que “no m’encasello dins de cap tendència en particular”.

Josep Plaja, resident a Begur (Girona), va estudiar Belles Arts a Barcelona i, a partir d’aquí, ha seguit una trajectòria autodidacta. Considera que “una pintura ha d’emocionar; si ho aconsegueixo, ja em dono per satisfet”, ha manifestat, i durant el seu discurs ha agraït al jurat aquest reconeixement. No és la primera vegada que Plaja rep aquest premi. El 2018 també va estar guardonat en aquesta categoria, i l’any passat el jurat li va concedir una menció honorífica. El premi de pintura està dotat amb 2.500 euros.

En la categoria de dibuix el primer premi, dotat pel centre comercial Illa Carlemany amb una targeta regal de 1.000 euros, ha estat també per Josep Plaja. El jurat ha destacat la seguretat del traç, els matisos cromàtics del negre i el gran sentit de la perspectiva. L'apartat de fotografia ha estat per l'argentí Gustavo Fiorucci per la col·lecció 'Ocells'. Aquest guardó està dotat amb 300 euros.

En la categoria de disseny gràfic, Pere Moles i Josep Maria Baró s'han repartit els premis. El primer s'ha emportat el de les modalitats de llibres (500 euros), i revistes (350 euros) mentre que Baró s'ha quedat amb el de cartells (350 euros) i publicitat (350 euros). No s'han dotat els de fullets i pàgines web.

Durant el seu discurs, el president del Cercle de les Arts i les Lletres, Joan Burgués Martisella, ha lamentat els problemes que hi continua havent per passar les obres d'art per la duana i ha desitjat es pugui solucionar amb l'Acord d'associació.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending