Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), ha explicat que s’ha demanat la participació de diverses entitats del país per explicar la seva implicació en la cura, manteniment i utilització dels boscos. Entre ells, Mach ha destacat els bombers, “ja que malauradament a l’estiu és una època de molts incendis”, així com els comuns, que són qui s’encarreguen d’aquestes gestions. Concretament, un dels ponents serà Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria.
Segons ha explicat Mach, la jornada es tancarà amb una ponència de la ministra de Medi Ambient, Sostenibilitat i Agricultura, que portarà per títol “Necessitat d’una gestió integral dels boscos d’Andorra des de la perspectiva dels serveis ecosistèmics”. A més, també participarà el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, amb una ponència sobre les xarxes de calor per a l’aprofitament de la biomassa. “Nosaltres, de cara a les centrals d’ecogeneració també volem introduir energies renovables, i això serà una mica el que explicarà Travé a la diada”, ha apuntat Imma Jiménez, directora general adjunta de l’entitat.
D’altra banda, Mach, conjuntament amb Jiménez, han presentat el llibre “Andorra i la multiculturalitat”, un recull de les ponències de la 33a Diada Andorrana, celebrada l’any passat al Palau de Gel. En aquestes pàgines es podran trobar els 28 articles que es van tractar en la trobada passada, que explicava com les diferents nacionalitats del país s’entremesclen unes amb les altres.
“Quan Andorra incrementa la seva població, no és només amb els naixements que són una petita part, sinó també amb totes les persones que vénen de fora i s’hi queden”, apuntava Mach. A més, ha explicat que, actualment, a Andorra hi ha unes 100 nacionalitats diferents, “tot i que la nostra intenció no era fer un mostrari, perquè hi ha moltes provinences diferents, de vegades amb molta població, altres és sols una o dues persones”.
Comentaris