El curtmetratge ‘Atrapada’, guanyador del premi RECcrea

Les autores de l’obra guardonada són les alumnes del Col·legi Janer Sandra Pérez, Laia Burgos, María López i Claudia Baró

Lliurament de premis RECcrea.
Lliurament de premis RECcrea.

Les alumnes del Col·legi Janer Sandra Pérez, Laia Burgos, María López i Claudia Baró han guanyat el setè Concurs de curtmetratges RECcrea amb l’obra ‘Atrapada’. El jurat ha destacat que és curt de gènere que ha sorprès per la factura professional, pel suspens generat, pel bon ús de la planificació i per unes actuacions excel·lents. Dels 26 originals presentats en aquesta edició, es van seleccionar deu com a finalistes, els autors dels quals han rebut un diploma i un obsequi.

En l’acte celebrat a l’Auditori Nacional, les guanyadores han rebut un xec regal de 700, que ha fet entrega la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. En segon lloc, amb un premi de 500 euros, han quedat Lisa Calvet, Marc Da Costa, Frank Granados, Ian Grau, Hector Mora i Marc Salinas, del Liceu Comte de Foix per ‘No et deixis caure’. En aquest cas, el jurat ha remarcat la sensibilitat, les bones interpretacions i una planificació molt ben treballada.

Finalment, el tercer premi, valorat en 300 euros, ha estat per a Alexei  Leandro, Lissandro Alves i Juan Pablo Castro, també del Liceu, per ‘L’últim’. El jurat ha destacat l’atreviment i l’esforç que es desprèn d’aquesta proposta de ciència-ficció resultant dels dies pandèmics. És un curt explicat amb solvència i recursos tan interessants com la seqüència resum, les el·lipsis, els plans subjectius i, fins i tot, els efectes especials.

Al final de l’acte s’han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival audiovisual Ull Nu 2022. El RECcrea ha comptat amb dues fases formatives: el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos i l’Associació Ull Nu va assessorar-los en la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de vint minuts.

Etiquetes

Comentaris

Trending