Cultura presenta una exposició sobre la Nova Cançó que es podrà consultar de manera virtual

La mostra consta d’un seguit d’imatges de discos amb la seva explicació pertinent i s’aniran afegint algunes interpretacions dels artistes en qüestió

Una imatge de la mostra en línia
Una imatge de la mostra en línia Govern d'Andorra

El ministeri de Cultura, en col·laboració amb el 'Jambo Street Music' ha decidit presentar de manera virtual l'exposició 'La Nova Cançó a través dels discos de la col·lecció de l'antiga Ràdio Andorra'. Una mostra de 214 peces acompanyades d'explicacions de forma cronològica. A més a més, durant el mes de setembre s'hi afegiran algunes interpretacions de diferents cantautors.

Concretament, l’exposició consta d’un seguit d’imatges de 214 discos amb la seva explicació pertinent, les quals permetran al visitant conèixer el que anava succeint en el tarannà de la Cançó a través de les peces de les discogràfiques Edigsa, Concèntric i Als 4 Vents, i que formen part de la col·lecció de l’antiga Ràdio Andorra que l’Arxiu Nacional custodia i tracta. Durant el mes de setembre s’hi afegiran algunes interpretacions de diferents cantautors que han fet enregistraments expressament per aquesta ocasió.

La realitat de la Nova Cançó al Principat es va constatar més en la venda dels discos i en la visita dels cantants, que no pas a través de les ones. Així doncs, Andorra es va convertir en un bon punt de venda pels artistes més demandats (els més reivindicatius), com Raimon o Pi de la Serra. La presència dels cantants es va intensificar sobretot a partir dels anys setanta, que és quan els recitals i concerts es van normalitzar. Raimon, Guillem d'Efak, Quico Pi de la Serra, Pere Tapias, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i Marina Rossell són alguns dels que van passar pel país, alguns fins i tot diverses vegades.

Etiquetes

Comentaris

Trending