Cultura organitza propostes per al Nadal als museus

La temporada començarà el pròxim 15 de desembre amb l’ambientació de Casa Rull i Casa Areny-Plandolit per explicar les tradicions que es vivien a Andorra en èpoques passades

Casa Rull, Sispony, Principat d'Andorra
Casa Rull, Sispony, Principat d'Andorra

‘Aquest Nadal, museus!’. Amb aquest lema el ministeri de Cultura i Esports, a través de l’àrea de Museus i Monuments, ha impulsat un seguir d’activitats per incentivar a la ciutadania a passar les festes en els centres culturals. Les propostes són per a tots els gustos i s’inicien aquest propet 15 de desembre amb l’ambientació de Casa Rull i de Casa Areny-Plandolit per explicar les tradicions que es vivien a Andorra en èpoques passades.

El 18 de desembre es proposa una doble activitat. Al matí, a l’Espai Columba, un taller d’elaboració de corones de Nadal, a càrrec de Ko&Ko, per aprendre a guarnir l’habitatge utilitzant materials naturals. A la tarda, els professionals de la gestió cultural tenen una cita ineludible al Museu Casa d’Areny-Plandolit. ICOM Andorra i l’Associació de Museòlegs de Catalunya hi presentaran el seu quart manual: Planificació estratègica de museus i centres patrimonials.

Del 22 de desembre al 9 de gener, al vestíbul del Museu Casa Rull, es podrà veure  una instal·lació feta per Daniel Arellano. Usant clips de Playmobil i un videoprojector, es presentarà com és l’Andorra més rural. Aquesta exposició temàtica posa en relleu les tasques del camp, en un entorn marcat pel pas de les estacions.

Finalment es proposen dues edicions del joc d’escapada ‘L’enigma de l’escriptor’, el 23 de desembre i el 4 de gener. La voluntat és que els participants es puguin posar a la pel de Joan Peruga mentre es documentava per escriure la novel·la ‘Últim estiu a Ordino’. És una activitat ideal per anar al museu en família i amics i fer-hi un apropament lúdic.

Etiquetes

Comentaris

Trending