Cultura formalitza el conveni amb Velles Cases Andorranes per a la rehabilitació del Fargo

L’associació cedeix a títol gratuït la propietat al Govern, sense perjudici que aquest pugui ser dipositat temporalment en espais de titularitat comunal i fins i tot privada

Comentaris

Vista parcial del Fargo en plena recuperació.
Vista parcial del Fargo en plena recuperació. velles cases andorranes

El consell de ministres ha aprovat el conveni per formalitzar la col·laboració entre el Govern i l’associació Velles Cases Andorranes per acabar la rehabilitació del vehicle Fargo. Així, l’acord estipula que l’associació cedeix a títol gratuït la propietat al Govern, sense perjudici que aquest pugui ser dipositat temporalment en espais de titularitat comunal i fins i tot privada. El ministeri de Cultura i Esports, mitjançant el departament de Patrimoni Cultural, inclourà l’autocar Fargo en el seu inventari de béns mobles.

D’aquesta manera, i tenint en compte els valors culturals d’aquest vehicle, el ministeri participa de manera activa en la rehabilitació aportant la quantitat de 10.000 euros. Els fons es destinaran als treballs de planxisteria i pintura, a la rehabilitació de les rodes i al sanejament del vehicle per fer-lo apte per a ser traslladat.

El conveni segueix els terminis acordats a tres bandes entre el ministeri, l’associació i el comú d’Escaldes-Engordany que van acordar donar suport conjunt per a la rehabilitació del vehicle. Així, i seguint els criteris marcats, els propers passos d’actuació de rehabilitació sobre l’antic autobús s’hauran de fer sota criteris d’interès públic i preservant al màxim el valor patrimonial del bé.

Etiquetes

Comentaris

Trending