Cultura destina 31.000 euros a la reparació de la maquinària històrica de la Farga Rossell

També ha destinat 10.972 euros per a la redacció del projecte per a l’adequació dels espais i il·luminació de l’església de Sant Joan de Caselles

Una imatge de la Farga Rossell, centre d'interpretació.
Una imatge de la Farga Rossell, centre d'interpretació.

El ministeri de Cultura ha aprovat dues adjudicacions per portar endavant dos projectes de patrimoni. El primer d’ells, per una quantia de 31.000 euros, serà per a la reparació de la maquinària història de la Farga Rossell. L’altre, per a la redacció del projecte per a l’adequació dels espais i il·luminació de l’església de Sant Joan de Caselles.

El concurs públic referent als treballs a la Farga Rossell ha recaigut a l’empresa Fusteria Arca. El termini d’execució per fer les obres serà de vuit setmanes. Aquestes reparacions es faran a causa del pas del temps i de l’ús continuat. Això ha provocat que part de la maquinaria de fusta del mall d’estirar, de la peixera, del peixeró i de la caixa de vents presenten degradacions que afecten el seu normal funcionament i que cal renovar.

D’altra banda, l’actuació a Sant Joan de Caselles es farà amb l’objectiu d’efectuar, d’una part, el nou disseny de l’espai de l’antiga sagrera i, d’altra part, la il·luminació monumental de l’interior i exterior del temple. La voluntat és posar en valor el bé, que forma part de la candidatura conjunta a la UNESCO ‘Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’.

Etiquetes

Comentaris

Trending