La Coral Rocafort commemorarà el 60è aniversari amb un homenatge al seu fundador, Daniel Areny

Entitats, la Cia és grata, orfeons i antics cantaires prendran part en el concert que tindrà lloc dissabte vinent a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria

Comentaris

Anna Lluch, presidenta Coral Rocafort; Mireia Codina, cònsol menor; i Brigit Garcia, directora Coral Rocafort amb el llibret de Canòlich.
Anna Lluch, presidenta Coral Rocafort; Mireia Codina, cònsol menor; i Brigit Garcia, directora Coral Rocafort amb el llibret de Canòlich. B.N.

La Coral Rocafort commemorarà el seu 60è aniversari amb un homenatge al seu fundador, Daniel Areny. Hi prendran part les entitats lauredianes, orfeons i associacions corals andorranes, la Cia és grata, el quartet de cordes de l'ONCA, Míriam Manubens, Sílvia Pastoret, i antics cantaires. La cita és dissabte vinent a les 21 hores a l'Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià i s'emmarca en els actes de les festes de Canòlich.

La presidenta de la Coral Rocafort, Anna Lluch ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que "serà un concert especial" mentre que la directora, Brigit Garcia ha avançat que "serà una trobada molt emotiva". S'ha convidat a participar-hi a tots els excantaires que hauran d'assistir als assajos que s'inicien aquest dimarts i que s'allargaran durant tres dies. Interpretaran un tema composat pel propi Daniel Areny que té vinculació amb una altra entitat laurediana.

Areny va fundra l'any 1962, la Coral Rocafort empès per un grup d’amics i antics companys dels Chors Andorrans. Els cinc primers anys va ser un cor d’homes i l’any 1967 va passar a ser una coral mixta. L’any 1963 va contribuir a la fundació de l’Esbart Laurèdia amb antics dansaires de l’Esbart Andorrà de Sant Julià de Lòria i a l’any 1971, va promoure la coral dels Petits Cantaires Lauredians. L’any 1988, va impulsar l’espectacle ‘Història i Llegendes d’Andorra Medieval’ en motiu de la celebració del 25è aniversari de l’Esbart Laurèdia.

També cal destacar la seva labor com a compositor amb peces com el ‘Ball dels Gegants’ i ‘El ball dels Gegantons’ de Sant Julià de Lòria o com la sardana, ‘Dansaires andorrans’.  El seu interès per a la conservació del patrimoni cultural i musical, el va empènyer a recuperar partitures i manuscrits d’en Marfany per l’arxiu de la Coral, i a transcriure el ‘Ball de la Marratxa’, a partir d’un treball minuciós amb dansaires veterans coneixedors de la dansa tot respectant la forma, el ritme i els compassos. Durant molts anys va compaginar les classes de música particulars amb els negocis familiars. L’any 1980 va impulsar juntament amb altres músics del país i el comú d’Andorra la Vella, la creació de l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals on hi va treballar com a professor i cap d’estudis fins al 2004.

En el concert, hi prendran part, a banda de la Coral Rocafort, els Petits Cantaires Lauredians, l’Orfeó Andorrà, la Coral Casamanya i la Coral d’Escaldes-Engordany. També participarà l’Esbart Laurèdia, la Cia És Grata, la pianista Míriam Manubens i un quartet de corda de l’ONCA, i l’exdirectora dels cantaires Sílvia Pastoret. La directora de la Coral no ha volgut desvetllar més detalls però ha anunciat que hi haurà "força sorpreses".

Comentaris

Trending