El Consell Assessor del Patrimoni Cultural aborda els resultats del Llibre blanc

La ministra Sílvia Riva ha presentat l’estudi que recull la veu de tots els actors implicats en el sector mitjançant un procés participatiu

Comentaris

Un moment de la reunió.
Un moment de la reunió. SFGA

El Consell Assessor del Patrimoni Cultural ha abordat els resultats del Llibre blanc de la cultura en la primera trobada de l'any. La reunió ha estat encapçalada per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i per tal de respectar les mesures sanitàries actuals, s’ha celebrat amb alguns membres de forma presencial i d’altres per videoconferència.

S’ha tractat la feina impulsada els darrers mesos amb el projecte, ja fet realitat, del Llibre blanc de la cultura. La ministra ha presentat l’estudi que recull la veu de tots els actors implicats en el sector mitjançant un procés participatiu que ha volgut donar veu al teixit cultural del país, artistes, creadors i creadores, associacions, agents culturals, fundacions, comuns i el mateix ministeri de Cultura.

Els resultats d’aquest procés han de permetre identificar allò que cal prendre en consideració en la definició de les línies estratègiques que marcaran el futur a mig i llarg termini de la cultura amb l’aprovació del pla estratègic en matèria cultural. El debat ha girat entorn a la importància d’establir una metodologia i uns objectius per a l’elaboració del pla estratègic de la cultura.

Per altra banda, la trobada també ha permès analitzar l’actual marc legal en matèria de patrimoni cultural. Així, i seguint amb el compromís encomanat a l’inici de la legislatura, Riva ha convidat als membres del consell ha reflexionar sobre l’actual legislació per recollir la seva opinió i emprendre, si escau, un canvi consensuat amb tot el sector. En aquest aspecte, el Consell Assessor del Patrimoni Cultural està d’acord en què cal treballar per emprendre una reflexió del marc legal que respongui a les necessitats actuals per protegir els béns immobles i garantir-ne la seva preservació per a les futures generacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending