Al Concurs de poesia Miquel Martí i Pol guanya l’esperança

L’Auditori Nacional ha acollit l’entrega dels guardons i un recital a càrrec de Félix Jousserand i Quim Salvat

Exterior de l'Auditori Nacional.
Exterior de l'Auditori Nacional.

La guanyadora del 24è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol ha sigut Bruna  Generoso, amb la seva obra ‘La sort’. Les seves paraules transmeten esperança malgrat els temps viscuts, a través de l’entorn natural de la muntanya. Al mateix Auditori Nacional, després de l’entrega de guardons, els assistents han pogut gaudir d’un recital musical i poètic a càrrec de Félix Jousserand i Quim Salvat.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, han sigut els encarregats d’entregar els premis del Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, organitzat per l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. Riva ha volgut destacar la gran consolidació d’aquest certamen, lloant la feina dels escriptors que dediquen la seva feina als versos, percebent la realitat d’una manera molt pròpia i íntima.

Respecte als guanyadors d’enguany, a més de la Bruna Generoso en el primer lloc de la categoria de Poema, el jurat ha concedit un accèssit a l’obra ‘Comiats’, de David Esteve. Com a guardonat ex aequo ha estat Joan Ramon Marina, amb ‘Irrellevant’ i Josep Maria Capdevila, amb ‘Tres moments Pandèmics’. L’accèssit en aquest apartat ha estat per a Generoso també, amb l’obra ‘Carrers Canviants’.

Generoso ha rebut un premi de 300 euros, i els dos guanyadors de l’altra categoria es repartiran una quantitat de 1.200 euros i dos lots de llibres que es repartiran. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Selva López, Meritxell Cornellà i Josefina Obiols i s’han presentat 17 poemes i 15 reculls.

Després de l’entrega, els assistents han gaudit de l’actuació musical i poètica de Quim Salvat i Félix Jousserand. El recital ha estat organitzat amb motiu de Sant Jordi i del Printemps des poetes, portat endavant en partenariat amb la Scène Nationale de Foix et l’Ariège i l’ambaixada francesa. La proposta ha permès fer una descoberta de dos cantautors, trobadors moderns, vinguts d’ambdues bandes de la frontera.

Comentaris

Trending