Al Concurs de poesia Miquel Martí i Pol guanya l’esperança

L’Auditori Nacional ha acollit l’entrega dels guardons i un recital a càrrec de Félix Jousserand i Quim Salvat

El concerts a l'Auditori Nacional d'Andorra s'iniciaràn el 19 de març.
El concerts a l'Auditori Nacional d'Andorra s'iniciaràn el 19 de març.

La guanyadora del 24è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol ha sigut Bruna  Generoso, amb la seva obra ‘La sort’. Les seves paraules transmeten esperança malgrat els temps viscuts, a través de l’entorn natural de la muntanya. Al mateix Auditori Nacional, després de l’entrega de guardons, els assistents han pogut gaudir d’un recital musical i poètic a càrrec de Félix Jousserand i Quim Salvat.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, han sigut els encarregats d’entregar els premis del Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, organitzat per l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. Riva ha volgut destacar la gran consolidació d’aquest certamen, lloant la feina dels escriptors que dediquen la seva feina als versos, percebent la realitat d’una manera molt pròpia i íntima.

Respecte als guanyadors d’enguany, a més de la Bruna Generoso en el primer lloc de la categoria de Poema, el jurat ha concedit un accèssit a l’obra ‘Comiats’, de David Esteve. Com a guardonat ex aequo ha estat Joan Ramon Marina, amb ‘Irrellevant’ i Josep Maria Capdevila, amb ‘Tres moments Pandèmics’. L’accèssit en aquest apartat ha estat per a Generoso també, amb l’obra ‘Carrers Canviants’.

Generoso ha rebut un premi de 300 euros, i els dos guanyadors de l’altra categoria es repartiran una quantitat de 1.200 euros i dos lots de llibres que es repartiran. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Selva López, Meritxell Cornellà i Josefina Obiols i s’han presentat 17 poemes i 15 reculls.

Després de l’entrega, els assistents han gaudit de l’actuació musical i poètica de Quim Salvat i Félix Jousserand. El recital ha estat organitzat amb motiu de Sant Jordi i del Printemps des poetes, portat endavant en partenariat amb la Scène Nationale de Foix et l’Ariège i l’ambaixada francesa. La proposta ha permès fer una descoberta de dos cantautors, trobadors moderns, vinguts d’ambdues bandes de la frontera.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.