El Carmen Thyssen Andorra programa tallers i una conferència al voltant del discurs musical

El museu presenta el seu calendari d'activitats d'aquest mes de març, amb una oferta que acosta a tots els públic a gaudir de l’exposició ‘Made in Paris’

Una de les sales d'exposició del Museu Thyssen Andorra.
Una de les sales d'exposició del Museu Thyssen Andorra. MUSEU THYSSEN ANDORRA

El Museu Carmen Thyssen Andorra presenta el seu calendari d’activitats d’aquest mes amb una oferta que acosta a tots els públics a gaudir de l’exposició ‘Made in Paris’. Entre les propostes destaquen la de conèixer, mitjançant els puzles, els artistes francesos influenciats per la ciutat de les llums i la de gaudir de la música de compositors impressionistes de la mà del musicòleg Josep Martínez Reinoso.

Pels dies 5 i 6 , aprofitant la proximitat amb el Carnestoltes, l'equipament convida a celebrar el Carnestoltes al Thyssen. Durant la sessió, els participants hauran de dissenyar la seva disfressa amb materials reciclats de tela i enganxar-la sobre els personatges de l’exposició. La temàtica d’aquest original concurs de disfresses serà París i els seus elements més emblemàtics.

El dissabte 12 i diumenge 13 l’activitat familiar ‘Paisatges des de la finestra’ girarà al voltant de la figura de la dona artista. Un taller que permetrà els participants conèixer a l’artista Frances Hodgkins, la primera professora que va impartir classes a l’acadèmia Colarossi, una de les escoles artístiques integrants de l’actual mostra. Durant la sessió es projectaran obres de la pintora i també es facilitarà un model per crear paisatges a través de la finestra, un dels temes més recurrents de la pintora. Els dies 19 i 20  serà el torn de ‘Puzles artístics’ , una prova d’enginy que busca despertar l’interès per la creativitat i l’art en totes les edats.

El taller s’iniciarà amb la construcció de puzles sobre obres d’artistes influenciats per les avantguardes parisenques i acabarà amb la creació d’una nova pintura a través de la utilització d’una de les peces. El dijous 24 a les 19 hores, s’engegarà el cicle de conferències amb 'Virtuoses impressionistes', a càrrec del musicòleg andorrà Josep Martínez Reinoso que presentarà el discurs musical queintegren les audioguies de l’exposició. Segons Teresa Areny, cap de projectes de l’equipament, “La unió entre art i música és un delselements diferencials de l’equipament museístic i des de les dues entitats s’aposta percontinuar en aquesta línia, que convida al visitant a tenir una experiència artística enriquidaper mirades diferents.”

La ponència es centrarà en la selecció de les peces musicals de compositors impressionistes,que han estat interpretades per tres dones pianistes franceses, pioneres en la indústria discogràfica de mitjans del segle XX: Henriette Faure, Germaine Thyssens-Valentin i Magda Tagliaferro. L’activitat és gratuïta i oberta al públic a partir de 12 anys amb reserva prèvia i es podrà seguiren directe a través d’'streaming'. Finalment, el 26 i 27, coincidint amb el dia mundial del teatre que se celebra el 27 de març, es durà a terme l’activitat ‘Fem titelles’.

En aquesta ocasió, es convidarà als participants a conèixer l’obra de Miquel Villà Bassols, 'Paisatge de la Sabana, Bogotà' a través del teatre. Una història plena de fantasia que clourà amb un taller de creació de personatges utilitzant la goma eva. Els interessats en participar en les activitats programades a l’espai EduCarmen podran escollirentre diferents sessions sota reserva prèvia i amb un aforament limitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending