La capella de l’hospital acull la ‘Marededéu de Meritxell’

L’artista portuguesa, resident a Andorra, Margarita Cepeda ha donat la seva obra al fons del Govern, que al seu torn l’ha cedit al SAAS per poder trobar un lloc on emplaçar-la

La ministra Sílvia Riva, amb l'artista,
La ministra Sílvia Riva, amb l'artista, Pilar Candel

La capella de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell guarda un nou quadre. Concretament, la ‘Marededéu de Meritxell’, de l’artista portuguesa, resident a Andorra, Margarita Cepeda. Es tracta d’una donació que s’ha fet al fons del Govern, i que l’Executiu ha cedit al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Aquest matí s’han signat els diferents acords i les parets de les instal·lacions ja llueixen l’obra que, segons Cepeda, “servirà per donar calma i confort” per aquells que facin ús de l’església.

Es tracta d’una peça gran, amb unes dimensions que, segons la ministra de Cultura i Esports, “sembla evident, però no és fàcil de trobar-li un lloc”. Malgrat això, a la capella de l’hospital sembla que encaixa com si sempre hagués estat allà. La feina per trobar-li un lloc que fos idoni, tal com es fa amb gran part de les obres que passen a formar part del fons del Govern, en aquesta ocasió es va poder fer “amb l’equip, però també conjuntament amb l’artista”. Així i tot, Riva ha assegurat que “no és senzill”.

L’artista, però, s’ha mostrat força contenta pel resultat de l’emplaçament, assegurant que la seva obra semblava feta expressament per col·locar-se a aquella església. La ‘Marededéu de Meritxell’ es va acabar al febrer del 2021, segons indica Cepeda, però no ha estat fins ara que s’ha pogut veure exposada. Malgrat això, la satisfacció de l’artista ha estat notable, “és un marc incomparable” per acollir-la. A més, el seu objectiu és donar una sensació de calma i tranquil·litat a les persones que acudeixen a la capella. Es tracta d’un lloc que Cepeda entén que s’acudeix quan es té una situació complicada, i la imatge s’espera que els pugui donar confort.

Així mateix, la ministra, i la mateixa artista, han assegurat que es tracta d’una mena d’agraïment, que parla del sentiment que la portuguesa té per Andorra i el vincle que ha generat amb el país. Va estar fa gairebé un any quan Cepeda, a través d’un contacte, va poder convidar el departament de Cultura al seu taller, així com a una de les seves exposicions. “Quan ens va explicar just aquest encàrrec ja vam veure que, per la simbologia d’aquest, ens feia especial il·lusió que formés part del fons del Govern”, ha assegurat Riva.

IMG 6446
La peça exposada a la capella.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending