Campanya per fer veure a Macron que cal preservar l’edifici de Sud-Radio

Un psicòleg i radiofonista francès empeny a escriure al president de la República i Copríncep d’Andorra per intentar que l’històric centre emissor acabi convertit en un centre d’alt rendiment esportiu

Una imatge d'arxiu del centre emissor de Sud-Radio al cap del Port, ben nevat.
Una imatge d'arxiu del centre emissor de Sud-Radio al cap del Port, ben nevat. ARXIU

El recurs de súplica desestimat pel Tribunal Constitucional (TC) era l’últim dard, si és que encara tenia força, per mirar de frenar, com pretenia Saetde, el projecte del centre d’alt rendiment esportiu en alçada (Cramea) que una societat vinculada a Bomosa pretén construir aprofitant l’edifici de la històrica Sud-Radio i el seu entorn. Ara, un grup de ‘sudistes’ intenten fer veure a Emmanuel Macron que cal preservar l’emblemàtic immoble del cap del Port.

El psicòleg clínic i radiofonista francès Emmanuel Deun és qui promou la iniciativa després de saber per les xarxes socials, i de llegir els comentaris de Claude Benet, que l’inici de les obres, o almenys l’activació del Cramea, és més a prop que mai. D’aquí que Deun estigui empenyent la resta de ‘sudistes’ a escriure al president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, posant-lo en coneixement de la situació. Ell, explica, ja ho ha fet a través del portal electrònic de l’Elisi. Alhora, acaba de posar en marxa una campanya de recollida de signatures electròniques a través del change.org.

-

Relacionat

El Constitucional obre la porta a la construcció del Cramea

Deun explica a través de les xarxes socials que el patrimoni radiofònic andorrà “esta amenaçat amb la seva desaparició” i que per intentar “preservar-lo”, demana als ‘sudistes’ -la gent que treballava a Sud-Radio, recorda- que escriguin unes paraules a Macron a la web de l’Elisi “per intentar canviar la decisió andorrana, que és bastant incomprensible... Es tracta de trencar-ho tot per fer d'aquest lloc excepcional un centre d'entrenament per a esportistes d'alt nivell”.

En la presentació de la campanya via change.org, el radiofonista i psicòleg explica que “el Principat d’Andorra té un patrimoni radiofònic excepcional, la joia del qual és l’emissora de Sud-Radio situada al Pas de la Casa”. I continua dient que “actualment, aquest patrimoni està amenaçat per una decisió andorrana que pretén utilitzar el lloc per convertir-lo en un centre d’entrenament per a esportistes d’alt rendiment. Aquesta petició es dirigeix ​​a Emmanuel Macron, copríncep d’Andorra, per tal d’alertar-lo de la situació i per intentar revertir la decisió de destruir aquest patrimoni únic a Europa”.

Comentaris (4)

Trending