El Constitucional obre la porta a la construcció del Cramea

No admet a tràmit el recurs d’empara presentat per la representació processal de Saetde

-
-
El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs presentat per la representació processal de Saetde per la la concessió a una filial de Bomosa del Centre Residencial en Altura Medicoesportiu d’Andorra (Cramea), acordada pel Tribunal de Batlles mitjançant l’aute del 12 d’octubre del 2018. Aquesta decisió deixa via lliure per a la construcció de l'equipament.

L'òrgan judicial considera que el procediment de contractació s’ha de fer necessàriament sobre la base d’un projecte definit per l’Administració, el qual ha d’haver estat publicat per tal de permetre a diferents candidats interessats en l’obtenció de la concessió de fer les seves propostes en funció de la definició d’aquell projecte. 

Saetde  havia presentat la demanda, en primera instància al Tribunal de Batlles, contra l’adjudicació de la concessió del Cramea en entendre que una part de l’. equipament es basteix sobre terrenys que pertanyerien a la concessió que ja li hauria atorgat fa dècades el comú d’Encamp. El tribunal la va tombar per "extemporània". Ara el Constitucional valora  que la impugnació del domini territorial definit en el projecte de construcció del Cramea s'hagués hagut de presentar-se després de i contra l’acte que declarava l’interès nacional de la seva creació.

La societat que explota les pistes del Pas de la Casa considera que la zona on s'ubicarà el Cramea hi conflueixen un seguit d’enllaços que posen en risc el creixement de Grandvalira i condicionen entre el 10 i el 12% del domini. Amb aquest aute, es dona via lliure a la construcció del Cramea, al cap del Port, a les antigues dependències de l’històric centre emissor de Sud Ràdio. El recinte es podria obrir l'any 2023.

 

Comentaris (1)

Trending