Atac vandàlic al jaciment del Roc de les Bruixes

Es tracta d’una incisió de 3x2 centímetres al centre dels gravats que, com han constat els tècnics del ministeri de Cultura, no es pot reparar

Les incisions al Roc de les Bruixes.
Les incisions al Roc de les Bruixes.

Una incisió de 3x2 centímetres quedarà gravada per sempre en el jaciment del Roc de les Bruixes. Així ho han constatat els tècnics de ministeri de Cultura que s’han desplaçat a l’indret després de rebre l’avís d’una ciutadana. Ara només els queda avaluar com dissimular-la al màxim possible, a banda d’haver procedit a la denúncia pertinent.

El jaciment arqueològic ha estat objectiu d’un atac vandàlic. Segons informen des del departament de Cultura, la nit del diumenge 4 de setembre, una ciutadana va advertir de l’aparició d’unes incisions al declarat bé d’interès cultural. Les constatacions dels tècnics han constatat que es tracta d’una incisió de 3x2 cm al centre dels gravats, una cicatriu irreparable.

Davant dels fets, des del ministeri s’està valorant en aquests moments la possible minimització de la incisió, així com la protecció del jaciment. Paral·lelament, s’ha cursat denúncia a la policia que ha iniciat ja les investigacions pertinents.

Des del Govern es condemna de forma contundent els atacs al patrimoni i es demana a la ciutadania respecte per aquests elements històrics, que malauradament, els darrers mesos, han patit agressions de forma massa recurrent.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending