Arrenquen la tercera fase dels treballs de conservació de la farga del Madriu

(AMB VÍDEO) L'actuació se centra en l'excavació de la casa i la consolidació dels murs que s'allargarà durant quatre setmanes

Arrenquen la tercera fase dels treballs de conservació de la farga del Madriu

 

 

Una vintena de persones treballen durant el mes d'agost a la farga del Madriu per tal de consolidar i conservar les restes arqueològiques. Per una banda, els mestres de pedra seca s'encarreguen de restaurar i consolidar els murs de la fàbrica, amb la carbonera, la zona de taller i l'àrea d'arribada de l'aigua. Les parets són molt fràgils perquè la farga va estar abandonada tal com apunta el tècnic de Patrimoni Cultural, Olivier Codina. Les soques d'arbres i la falta de les teulades als edificis propicia que els murs s'obrin i, per tant, les restes de les estructures que queden, entre un i tres metres d'alçada, s'acabin ensorrant. D'altra banda, els arqueòlegs centren la seva actuació a la casa de la farga. Hi ha dues de les sis estances de la llar que cal excavar i esbrinar a què es destinaven. Així doncs, durant la primera quinzena documentaran l'espai, i posteriorment, els experts de pedra seca hi podran intervenir, condicionats però per les troballes que pugui haver-hi.

Aquesta és la tercera campanya dels treballs de conservació de la Farga del Madriu que van començar l'any 2021 i està previst que finalitzin l'any 2024, moment en què el jaciment arqueològic estarà definit i que comptarà amb un itinerari d'interpretació amb setze senyals que explicaran què era la farga i els seus elements, també com aquesta infraestructura ha incidit en la història de la vall. Precisament, enguany es faran els treballs de senyalització de la ferreria que és l'estructura que ja està consolidada. A més, per tal de donar a conèixer el jaciment, es fan visites guiades cada dijous del mes d'agost a partir de les tres de la tarda, sense reservar prèviament. 

 

Comentaris

Trending