L’Àrea de Museus i Monuments organitza una sortida al Celler de Casa Beal

El proper 7 de juliol es podrà descobrir com es produeix el vi de Nagol, l’activitat s’emmarca en un cicle de diverses activitats per conèixer quatre explotacions agropecuàries i la fabricació al país

Plantació del Celler Casa Beal
Plantació del Celler Casa Beal Web Casa Beal

L’Àrea de Museus i Monuments, en el marc de les Nits d’estiu als museus i dins del cicle ‘De la terra al museu, del museu a la terra’, organitza diverses visites al llarg de l’any per conèixer quatre explotacions agropecuàries i veure de primera mà què i com es produeix al país. El proper 7 de juliol es podrà descobrir el Celler de Casa Beal, a Nagol, per veure com es fabrica vi actualment a Andorra.

El Celler de Casa Beal és el nom que rep la instal·lació de la família Visa-Tor. És un dels quatre productors de vi que hi ha a Sant Julià de Lòria. En aquest cas, l’activitat va començar el 1998 i, després de moltes proves, l’any 2006 van treure el seu primer vi al mercat, Cim de Cel. Amb la visita a la vinya, situada a més de mil metres per damunt del nivell del mar, es pot aprendre tots els ets i uts de la producció d’un vi en una explotació que busca produir amb la màxima qualitat, a través de la vitivinicultura biodinàmica.

Aquesta activitat fa un lligam amb el Museu Casa Rull com a contenidor del saber ancestral dels andorrans per relacionar-se amb el medi i treure profit d’un país amb una orografia i un clima complicats, sobretot pel que fa a l’explotació agrària. És previst que es puguin fer dues visites ell 7 de juliol, una primera a les 19 hi una segona a les 20 h, ambdós gratuïtes. Les places són limitades i per participar-hi cal fer reserva prèvia.

Comentaris (1)

Trending