Andorra serà una de les seus del festival Banff de cinema de muntanya

El certamen, inicial el 1976, incorpora Escaldes-Engordany i la Massana als escenaris on es projectaran films normalment aliens als circuits comercials, entre el 7 i el 9 d’abril

https://youtu.be/zC0BVaAAnzw

El Banff Mountain Film Festival, un veterà certamen especialitzat en cinema de muntanya, es tornarà a celebrar entre març i abril. Enguany, una de les principals novetats és que Andorra s’incorpora com a seu. El Principat acollirà part del programa entre el 7 i el 9 d’abril. Les altres seus seran Benasque, a l’Aragó, i Vielha, a la Vall d’Aran.

Segons expliquen els seus responsables, El Banff, creat el 1976, és un dels festivals més veterans i prestigiosos centrat en aquest tipus de produccions. Constitueix, asseguren, “una referència tant per a esportistes com per a fotògrafs, guionistes o cineastes”. La seva nova edició tindrà lloc al març i a l’abril.

I ho farà en tres escenaris diferents. Benasque, el primer, entre el 17 i el 20 de març. El segon, Vielha, de l’1 al 3 d’abril. I, per últim, la novetat d’aquesta edició: Escaldes i la Massana seran les seus d’alguns dels actes entre el 7 i el 9 d’aquest segon mes.

De fet, ja es volia incorporar el Principat l’any passat. La pandèmia, però, va posposar els plans. Aquest 2022 sí que serà una realitat. El festival tindrà un format presencial, però s’adoptaran totes les mesures necessàries quant a prevenció sanitària que marquin a cada moment les autoritats. En el cas d’Escaldes, les projeccions es faran als cinemes Illa i, a la Massana, al teatre de les Fontetes.

BANFF oferirà l’oportunitat de veure pel·lícules de gran espectacularitat, alienes als circuits comercials, i, a més, comptarà amb la presència d'alguns dels seus protagonistes. Com a convidats, hi participaran l’alpinista Pipi Cardell; el director i plusmarquista mundial d’altitud en parapent, Antoine Girard; el muntanyenc i viatger Ferrán Latorre; i l'alpinista i escriptor Denis Urubko.

Comentaris (2)

Trending