Andorra recupera l’estrella Michelin de la mà de l’Ibaya de Jordi Grau i Francis Paniego

El reconeixement al restaurant de l’hotel Hermitatge, a Soldeu, s’ha donat a conèixer durant la gala anual de la guia gastronòmica de major prestigi de la península ibèrica

Comentaris

Jordi Grau ha recollit el reconeixement de la guia Michelin.
Jordi Grau ha recollit el reconeixement de la guia Michelin.

Andorra torna a tenir un restaurant amb una estrella Michelin. La gala de la guia gastronòmica celebrada aquest vespre ha premiat l’Ibaya, de Soldeu, amb aquest reconeixement, el primer que aconsegueix un establiment del Principat des de l’Aquarius, de Caldea, que va tancar l’any 2009. El xef Jordi Grau ha estat qui ha recollit el guardó.

L’Ibaya és un projecte de restauració de l’hotel Hermitage. El lidera Grau, però també compta amb l’assessorament, des del novembre del 2019, del cuiner de la Rioja Francis Paniego. S’aposta per combinar plats de muntanya de la seva comunitat d’origen amb receptes tradicionals de les bordes andorranes, en molts casos elaborats amb productes de quilòmetre zero.

I aquesta aposta ha tingut, aquest dimarts, reconeixement. En la Gala 2021 de la guia Michelin de Portugal i Espanya, el restaurant de Soldeu ha estat un dels guardonats amb una estrella, juntament amb, entre altres, l’Arrels de Sagunt, l’Atalaya d’Alcossebre o Fierro, a València. Ha estat grau qui ha recollit les jaquetes que certifiquen l’èxit aconseguit.

D’aquesta forma, el Principat recupera aquesta distinció, després d’anys d’absència. L’havia tingut l’Aquarius, de Caldea, fins al seu tancament, que va tenir lloc el 2009.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending