Andorra no serà a Eurovisió el 2024 però no descarta participar al festival més endavant

Durant l’any que ve, RTVA analitzarà el cost econòmic que tindria acudir al certamen i els recursos humans i materials afegits que serien necessaris, i a partir d’aquí es prendran noves directrius

Susanne Georgi va ser la darrera participant andorrana a Eurovisió el 2009.
Susanne Georgi va ser la darrera participant andorrana a Eurovisió el 2009. ARXIU

Eurovisió pot esperar. Andorra no hi serà el 2024 i és complicat que hi sigui el 2025. Però Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA) no tanca pas la porta al festival. Falta actualitzar el cost que tindria acudir al certamen. El cost econòmic i també l’humà i material. Andorra aixeca força passions entre els fans del certamen, i això que només hi ha participat en sis ocasions, no ha passat mai a la final i des del 2009, quan hi va prendre part Susanne Georgi, que no hi treu el cap.

Justament, és la cantant d’origen danès, titular d’una acadèmia de formació de cantants al Principat, una de les persones que més empeny perquè la televisió del Principat torni a l’escenari eurovisiu. La directora general de RTVA, Imma Jiménez, ha reconegut aquest divendres a l’Altaveu que “no hi estem tancats”, però també ha admès que en el pressupost per al 2024, que ja s’està elaborant, no hi haurà ni un cèntim d’euro destinat a aquest concepte.

Sí que es vol fer durant l’any que ve, ha assegurat Jiménez, un estudi del cost que tindria la previsible participació d’Andorra. “No està estudiat” i es vol fer. Perquè les referències que es tenen és de fa ben bé una dècada. Abans de les eleccions comunals, però, no hi haurà marge per analitzar res sobre aquesta qüestió, encara que durant el mes de desembre, la direcció general d’RTVA preveu la participació en una trobada de la UER i és possible que allà es facin unes primeres indagacions.

Una vegada se sàpiga “els diners i els recursos” que caldria, s’adoptaran noves decisions. Però Jiménez, sense avançar res, també ha estat oportuna en recordar que el 2025 hi ha Jocs dels Petits Estats. I se celebren al Principat. Per tant, si cal destinar recursos extra aquell any, segurament tampoc hi haurà massa marge per afrontar la participació a Eurovisió. Però no es pot dir pas del tot.

Jiménez ha reconegut que tant ella com altres responsables de la cadena tenen molt assíduament correus de plataformes informatives sobre l’Eurovisió o de fans del festival sol·licitant informació sobre Andorra i la seva eventual participació al certamen, en què hi va ser per primer cop el 2004. El debut d’Andorra va ser amb Marta Roure i ‘Jugarem a estimar-nos’. Després vindrien Marian van de Val, Jenny, Anonymous, Gisela i la ja esmentada Susanne Georgi. La banda que llavors liderava Niki Francesca va ser, el 2007, la que més a prop va estar de colar-se a la final, obtenint la dotzena plaça a la semifinal amb 80 punts gràcies al tema ‘Salvem el món’.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending