L’Andart encara la recta final per a la seva inauguració al 90%

La Biennal començarà dijous, 1 de juliol, i els tres espais dels quals disposa es podran visitar fins al 15 de setembre

Cartell d'informació de l'Andart 2021
Cartell d'informació de l'Andart 2021

L’Andart ultima els preparatius per a la seva inauguració, el pròxim dijous, 1 de juliol. Els artistes, les obres i els diferents espais ja estan al 90%, rematant detalls per començar a rebre el públic en menys de quatre dies. S’ha distribuït en tres espais situats als voltants de l’estany d’Engolasters i el Camí de les Pardines.

En aquesta quarta edició de la Biennal han participat fins a 60 artistes, de 20 nacionalitats diferents i que han fet un total de 50 obres repartides pel recorregut marcat. Hi ha des d’exposicions fotogràfiques, murals o construccions i totes elles responen a la mateixa premissa “Què passaria si ens haguéssim de confinar a la muntanya?”. D’aquesta manera, es dóna la visió més artística de la situació que s’ha viscut aquest últim any.

El comissari de l’Andart, Pere Moles, s’ha mostrat molt positiu per l’arribada de visitants, “ja hi ha molta gent que s’està informant i interessant” i que, per tant esperen que se superin les xifres d’edicions anteriors. Respecte a les obres, Moles indica que són totes “molt interessants” i que els autors han reflexionat al voltant d’allò que és bàsic per sobreviure a la natura, però també “què passaria amb l’aigua? Què passaria amb els animals? Una mica els aliments... La reflexió va sobre aquesta línia general”.

En aquesta edició de la Biennal, com també a les anteriors, s’ha comptat amb el suport de diferents entitats nacionals que s’han sumat al projecte. La directora de Màrqueting i Comunicació d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, ha explicat que “ens encaixa a la perfecció en l’oferta que donem per a tots els públics i molt lligada a la natura, i és el que ens interessa, donar un ventall variat”. De fet, una de les premisses principals de la programació d’aquest any gira al voltant del medi ambient, “ja sabíem que la natura era important per al país, és el nostre bé més preuat”.

“És una mostra efímera i curta, però carregada de raons i emocions per als sentits que conviden a la reflexió en un moment en què la sostenibilitat està als calendaris dels països”

D’altra banda, Inés Martí, la responsable de Responsabilitat Social Corporativa d’Andorra Telecom ha volgut destacar que, el suport de l’empresa es deu al fet que es tracta “d’una destinació de referència en la simbiosi d’art i natura”. Martí ha explicat que, la Biennal és “una mostra efímera i curta, però carregada de raons i emocions per als sentits que conviden a la reflexió en un moment en què la sostenibilitat està als calendaris dels països”. L’empresa ha cedit unes cabines telefòniques que faran el paper de punt informatiu al llarg de tot el recorregut de l’Andart.

Per últim, la tècnica de Comunicació de FEDA, Carolina Gómez, ha explicat que l’entitat ha cedit els seus espais “carregats d’història” i que seran punts claus del recorregut artístic. “Per nosaltres, tenir aquests artistes que donen valor als nostres edificis és per estar molt agraïts, al final no deixen de ser patrimoni nacional”.

Espai Xirro on tindrà lloc Andart.

Relacionat

L’Andart ultima els detalls d’un singular repte arquitectònic a l’espai Xirro

Els artistes ja estan donant el toc final a les seves obres, exposades al llarg del recorregut dividit en tres espais que són l’àrea FEDA, l’àrea del Llac i l’àrea Pardines. Entre les diferents creacions, es pot veure un habitatge creat amb una formigonera, un hort d’alls fets amb la tècnica del vidre bufat i una bufanda amb molts metres de llargària, entre d’altres. Moles ha volgut d’estacar l’espai Xirro com a novetat d’aquest any, on es podran veure les idees que han tingut els equips d’arquitectes d’allò que és imprescindible en un confinament a la natura.

Comentaris (2)

Trending