L’Andart ultima els detalls d’un singular repte arquitectònic a l’espai Xirro

L’objectiu de la Biennal és generar una reflexió polièdrica sobre l’abast dels canvis que ha provocat la Covid-19

Espai Xirro on tindrà lloc Andart.
Espai Xirro on tindrà lloc Andart.

L’organització de l’Andart ultima el detalls d’un singular repte arquitectònic a l’espai Xirro. El projecte va molt vinculat al lema d’aquesta quarta edició, ‘Què passaria si ens haguéssim de confinar a la muntanya?’. L’objectiu és generar una reflexió polièdrica sobre l’abast dels canvis que ha provocat la Covid-19 i obrir la porta a altres formes de confinament vinculades a la natura, com a camí alternatiu a la concentració a les ciutats.

A partir d’aquesta reflexió, s’ha proposat a un grup de professionals vinculats al món del disseny i l’arquitectura per tal que projectin i construeixin una estructura habitable a partir d’elements idèntics. Aquest projecte consisteix en una activitat inspirada en el popular joc del KAPLA. Es tracta d’un joc pedagògic de construcció realitzat en fusta de pi de Landes. Conegut al món sencer, desenvolupa la creativitat i estimula la concentració, la paciència, així com la perseverança. El punt de partida, doncs, és el mateix per a tots: 9 potes metàl·liques, 6 perfils de fusta base, 14 perfils de fusta per a estructura, 36 llistons de fusta, 10 panells de fusta i 10 metres de tela rosa de 90 cm d’amplada.

A partir d’aquests elements i de la mateixa premissa, els diferents equips participants hauran de presentar les seves propostes en set parcel·les ubicades a l’Espai Xirro, un camí d’uns 200 metres de llargada situat a la part sud de l’Àrea FEDA i propietat de Casa Xirro, en un terreny adjacent a la casa del guarda d’Engolasters, i que constitueix una de les novetats més esperades d’aquesta quarta edició de la Biennal.

Els equips participants estan integrats per arquitectes i dissenyadors del país com Eduard Mariné, Marta Ruiz, Josep Maria Mangot, Dídac Torra, Marc Calvet o Pere Espuga. Tot i que també hi trobem noms internacionals, com ara el dels japonesos Keiji Ashizawa i Koichi Suzuno, els catalans Jordi Riopedre i Gemma Itarte, el brasiler Marco de Mello o l’espanyola Diana Rando.

Comentaris (3)

Trending