L’alt nivell dels participants del Sax Fest obliga el jurat a augmentar el nombre de semifinalistes

Passen a la següent fase del concurs, que es disputarà dimarts al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, divuit instrumentistes, dos més de l’inicialment previstos

Comentaris

Un dels intèrprets en plena actuació.
Un dels intèrprets en plena actuació. AUNA

La qualitat i l’alt nivell tècnic dels participants a l’edició d’enguany de l’Andorra Sax Fest ha obligat el jurat a decidir que passessin a la següent fase del concurs divuit saxofonistes en lloc dels setze inicialment previstos. El certamen celebrarà la semifinal el dimarts 30 de març. Els 18 participants que passen a la següent fase són tots internacionals, menors de 30 anys, i representen nacionalitats tan diverses com la russa (fins a cinc semifinalistes), la japonesa (tres), la nord-americana, l’espanyola, la portuguesa i la francesa, doblement representada en aquest darrer cas.

La primera ronda d’aquest concurs s’ha celebrat aquest cap de setmana al centre de Congressos d’Andorra la Vella. Els temes que han tocat els aspirants han estat el ‘Chant du Ménestrel opus 71’ d’Alexander Glazunov i l’‘Étude 12 - Douze Études Caprices’ d’Eugène Bozza. Els participants han estat acompanyats per dos pianistes de prestigi internacional, experts en les actuacions conjuntes amb saxofon: el japonès Takahiro Mita i l’espanyola Aniana Jaime.

 UNA7913
Els classificats per a la següent fase.

D’altra banda, entre els membres destacats del jurat d’aquesta fase, format per nou referents del saxo a nivell internacional, destaquen noms com Claude Delangle, Mariano García i Vincent David. La primera fase d’aquest certamen internacional de saxo s’ha celebrat seguint totes les mesures de seguretat anticovid recollides pel protocol de l’organització, que ha estat validat per les autoritats de salut corresponents al Govern d’Andorra.

reportatge gràfic: AUNA

 

Etiquetes

Comentaris

Trending