Allau de cancel·lacions d’actes culturals per culpa de l’empitjorament de la pandèmia

Queden ajornats el Concert de Nadal amb Josep Carreres, el tribut a la Grossband i el festival infantil de l’esbart Santa Anna, mentre que se suspèn definitivament l’espectacle infantil de l’Ordino Clàssic

El centre de congressos d'Andorra la Vella.
El centre de congressos d'Andorra la Vella.

El desbocament de la pandèmia viscut els darrers dies està afectant de ple moltes de les activitats culturals previstes pels pròxims dies. Al llarg de les últimes hores s’ha comunicat la cancel·lació de concerts com el que havia de fer el tenor Josep Carreres o com la cita de l’Ordino Clàssic destinada, justament, al públic infantil. També queden ajornats el tribut a la Gross Band i el festival de l’Esbart Santa Anna.

En tots els casos, els anuncis venen provocats pel clar empitjorament de la situació sanitària, exemplificat amb els rècords de nous contagis i de casos actius que s’ha tornat a batre en l’actualització de dades d’aquest divendres. En aquest context, es considera més prudent no celebrar esdeveniments que, malgrat complir els aforaments reduïts dictats per Salut, encara acumularien un nombre important d’espectadors. En alguns casos, a més, estaven dirigits o, fins i tot, protagonitzats per infants, la franja d’edat més afectada per aquesta sisena onada.

És el cas d’una de les cites de l’Ordino Clàssic. ‘Un concert de conte’ s’havia de celebrar aquest  dissabte. La decisió l’han pres el comú i la Fundació Crèdit Andorrà “per motius de seguretat i responsabilitat” i seguint “el desig de preservar la salut del públic”. Des de l’organització es deixa clar que es retornarà el preu de les entrades que s’havien venut.

També queda afectat l’espectacle infantil que, en el marc dels actes pel 70+1è aniversari, havia de celebrar l’esbart Santa Anna. S’ajorna fins a trobar una nova data més adient, igual que el concert Tribut de la Grossband. Aquest últim queda fixat pel 12 de març. Des del comú escaldenc s’explica que la decisió es pren “vista l’evolució de la pandèmia” i que “no es poden garantir les mesures i recomanacions sanitàries a l’escenari a causa del gran nombre de músics i dansaires”.

També pel març, i més concretament pel dia 8, s’ajorna el Concert de Nadal que s’havia de celebrar el dissabte 11 de setembre al centre de congressos d’Andorra la Vella amb el tenor Josep Carreras. Des de l’organització, s’indica que les entrades ja comprades seran vàlides llavors, tot i que també s’obre la porta a retornar els diners si així ho sol·licita el comprador.

Per últim, Sant Julià també ha informat de l’endarreriment sine die de la representació de l’obra ‘Confessions’. Aquesta s’havia de fer diumenge a l’auditori Rocafort.

Comentaris (1)

Trending