L’actriu Annabel Castan s’incorpora a la producció ‘Quatre dones i el sol’

Els assajos de l’Escena Nacional d’Andorra s’iniciaran a final d’agost i l’estrena serà el 28 i 29 d’octubre a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià

L'actriu Annabel Castan
L'actriu Annabel Castan

El director Roger Casamajor ha seleccionat l’Annabel Castan per a la producció ‘Quatre dones i el sol’ de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA). Castan se sumarà al repartiment format per les andorranes Jessica Casal, Núria Montes i Irina Robles, que es podran veure plegades el 28 i 29 d’octubre a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. La producció suposarà el debut en la direcció de Casamajor.

L’actor i director ha escollit l’actriu trempolina en el paper de Margarida. En la recerca del personatge que faltava per assignar, i que requeria una actriu més veterana a partir dels rols assignats a les dones ja escollides, Casamajor va contemplar diverses opcions fins a decantar-se per Castan. “L’Annable té experiència, ja havia treballat amb ella prèviament i encaixa perfectament amb els requeriments i la resta del repartiment”, explica Casamajor.

Castan és actriu i ballarina, membre de la companyia de teatre Les Antonietes. Diplomada en Art Dramàtic pel Col·legi del Teatre de Barcelona, complementa la seva carrera amb estudis sobre el mètode Stanislavski amb The Red Theatre a Minsk (Bielorússia), estudis de teatre coreogràfic a París, teatre físic amb Mercè Boronat, Los Corderos, i Anne Denis entre d’altres. Ha estrenat els seus espectacles en sales com la Muntaner de Barcelona, al Teatre Lliure, l’Espai Brossa o el Teatre Nacional de Catalunya i a Festivals com el Temporada Alta o el GREC.

En el primer procés de càsting per a “Quatre dones i el sol” hi van participar un total de nou actrius del país, segons els perfils que dictava la línia marcada pel mateix director. D’aquí en van sorgir les tres actrius que completen el repartiment: Jessica Casal com a Bepa, Núria Montes com a Adriana i Irina Robles com a Vicenta.

Malgrat que els assajos no comencin fins a final d’agost, l’equip artístic ja hi està treballant activament en els requeriments de producció. Aquest està format majoritàriament per persones del país, com són Pere Tomás i Joan Hernández com a ajudants de direcció, Anna Mangot en el disseny de vestuari, Lluís Cartes en el disseny de l’espai sonor, Alfons Casal com a cap de producció i els barcelonins David Bofarull en la il·luminació i Enric Romaní com a escenògraf.

 

 

Comentaris

Trending