Les activitats de FEDA Cultura reben més de 3.000 persones

L’afluència enregistrada el darrer any 2021 ha suposat un augment del 31% respecte al 2020

Comentaris

Una visita al  Camí hidroelèctric d’Engolasters.
Una visita al Camí hidroelèctric d’Engolasters.

El MW Museu de l’Electricitat i el Camí hidroelèctric d’Engolasters han rebut el 2021 un total de 3.212 visites. La xifra representa un creixement de gairebé un 31% respecte al 2020, quan va començar la crisi de la Covid-19. Tot i la lenta recuperació de l’afluència, s’ha tingut un retorn esglaonat dels turistes, les escoles i el públic local a les diferents propostes de FEDA Cultura.

La limitació dels aforaments i altres mesures no han impedit que 1.149 visitants s’hagin sumat a les propostes del Camí hidroelèctric, celebrades sempre a l’aire lliure. Les Nits d’Estiu que s’hi programen, han cobert l’aforament en cadascuna de les cites, consolidant-se com una de les activitats amb més èxit. El 2021, han rebut més del doble d’assistents respecte al 2020. 517 persones han pogut gaudir l’any que acaba de cloure de les sis propostes lúdiques i culturals per a tots els públics. Totes incloïen una visita inèdita al Camí hidroelèctric d’Engolasters adaptada a les circumstàncies sanitàries, tot lligant la història de la principal infraestructura energètica a l’entreteniment i la sensibilització a través de la cultura i també la ciència.

Pel que fa al MW Museu de l’electricitat, ha recuperat la predisposició de les escoles del país per gaudir de les exposicions i experiments que s’hi mostren, sent el principal públic del centre. Els confinaments d’aules han obligat a anular algunes visites programades, però tot i això s’ha aconseguit arribat a les 2.063, comptant també turistes i famílies. La dada representa un 30% més d’afluència que el 2020.

Durant el 2021, el museu ha engegat nous tallers infantils els caps de setmana com ‘Màgia o energia’, que acosta els fenòmens de l’electricitat als més petits; també els tallers sobre l’exposició ‘Déssine-moi l’écologie’, que ha estat present al museu durant tot l’any, amb qüestions relacionades amb la contaminació, la gestió de residus i la biodiversitat. L’objectiu ha estat conscienciar els joves sobre el canvi climàtic i animar-los a implicar-se més per un món sostenible.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending