50 activitats en una nova edició del cicle ‘Nits d’estiu als museus’

Es distribuiran entre juliol, agost i setembre i seran gratuïtes, amb àmbits tan diferents com la dansa, el cinema o la pintura

Un moment de la presentació del cicle.
Un moment de la presentació del cicle. SFGA

El cicle ‘Nit d’estiu als museus’ torna enguany durant els mesos de juliol, agost i setembre. En total, seran una cinquantena d’activitats, totes elles gratuïtes, en una iniciativa que ja suma més de 20 anys de vida. Al llarg d’aquest temps, s’ha anat creixent tant en activitats com en el nombre d’instal·lacions adherides.

En el cas dels museus gestionats pel Govern, s’han organitzat onze activitats pensades per oferir un ampli ventall d’opcions per als vespres d’estiu. Així, tal com a destacat la cap d’àrea, Rut Casabella, les diverses propostes estan dissenyades per a tot tipus de públic, inclusives per la temàtica i accessibles, ja que totes són gratuïtes.

Segons s’ha explicat en un comunicat, en l’edició de les ‘Nits d’estiu’ d’enguany la perfomance té un pes important, amb un espectacle de dansa contemporània, ‘De ferro i de fang’, una peça que reflexiona sobre el món natural i la modernitat. I també amb la proposta ‘Affresco’, un espectacle a partir de la recreació del procés de producció d’una pintura al fresc, en què el pintor executa el seu treball mentre interactua amb una musa. Així mateix, els assistents es podran endinsar en la música de Marialluïsa i en la dels artistes locals que col·laboren amb l’ONCA.

Nits d’estiu també ofereix contingut històric, amb passejades al capvespre per pobles que han conservat testimonis que són una mostra de la història del país. A Pal els assistents podran descobrir com es vertebraven els pobles en el passat i a Ordino podran admirar l’art barroc de diferents construccions de la parròquia.

La programació dels museus gestionats pel Govern també presenta propostes gastronòmiques, amb dos tasts ben diferents: un de gelats artesanals a la Casa Rull i un de còctels al Museu de l’Automòbil. I, finalment, es podrà gaudir d’un clàssic, el Cinema a la fresca de la Farga Rossell.

Etiquetes

Comentaris

Trending