Condemnen una parella francesa que durant gairebé dos anys viatjava cada dos dies al Pas a comprar tabac i alcohol

Un tribunal de Sant Gaudenç, a l’Alta Garona, imposa una multa de 1.500 euros a cadascun i confisca els dos vehicles en què haurien fet 174 fins a Andorra on compraven i després revenien 

Una imatge del centre de Salias de Salat, a l'Alta Garona.
Una imatge del centre de Salias de Salat, a l'Alta Garona.
Un tribunal francès ha condemnat un matrimoni de Salias de Salat, a l’Alta Garona, a la regió d’Occitània, com de autors d’un delicte de contraban de tabac i alcohol. Des de principi de 2016 i durant uns dos anys -van ser detinguts el passat mes de març- feien un viatge cada dos dies al Pas de la Casa i, suposadament, compraven el màxim permès per les normatives i després revenien els productes a la seva vila. Davant la cort de Sant Gaudenç que els va jutjar van assegurar que el benefici que van obtenir, d’uns 34.800 euros, els ajudava a viure.

Recentment, segons que publica la premsa francesa, la parella, de 71 i 55 anys, va ser jutjada i condemnada a haver de pagar, cadascun, 1.500 euros de multa. A més a més, els van confiscar de forma definitiva els dos vehicles amb què viatjaven des del seu municipi fins al Pas. Consten uns 174 viatges des que haurien iniciat la seva activitat ‘comercial’ fins que haurien estat enxampats en un operatiu que va comportar, fins i tot, intervencions telefòniques. Durant el judici, l’advocat defensor va lamentar que s’hagués tractat els seus clients com si fossin poc menys que el famós narcotraficant colombià Pablo Escobar.

La parella, que hauria assegurat que tenia “dificultats financeres” per passar amb els 2.000 euros de pensió que entre tots dos sumaven, hauria venut de mitjana, el cartró de tabac que al Pas compraven per 24 euros per, normalment, 45 euros. El marge de benefici de les ampolles d’alcohol era certament menor. El matrimoni tenia el punt de venda en un carrer per a vianants del centre mateix de Salias de Salat. Quan van ser detinguts, al seu domicili hi havia una notable quantitat de mercaderia sense, però, que fos res realment extraordinari. “Estaven lluny de ser Pablo Escobar”, va remarcar l’advocat defensor.

Comentaris (1)

Trending