Concentracions, arrossada i xocolatada en les dues jornades de vaga general a la Funció Pública

Les organitzacions sindicals trameten als funcionaris el programa d’activitats preparat per visualitzar el malestar per la reforma de l’administració que es planteja

Una manifestació a Andorra.
Una manifestació a Andorra. ARXIU
El programa d’actes per als dos primers dies de vaga general convocats pels sindicats de l’administració inclouen concentracions, marxes per cèntrics carrers d’Andorra la Vella i Escaldes i arrossades i xocolatades.  Les organitzacions sindicals han fet arribar aquest dimarts les activitats programades en el marc de l’aturada després de constatar ja clarament que el Govern no accedirà a negociar els quatre punts que els sindicalistes de la Funció Pública consideren irrenunciables per desconvocar la vaga.

Tant dijous com divendres, els treballadors que vulguin secundar l’aturada han de presentar-se al seu lloc de treball i comunicar al seu superior per escrit la intenció de fer vaga. Els sindicats recomanen, per exemple, fitxar sota el concepte “incidència per hores”. I a partir d’aquí, un cop fetes les comunicacions oportunes, es posen en marxa tot un seguit d’activitats. Els col·lectius sindicals estan treballant les darreres hores per sensibilitzar el màxim de funcionaris i portar-los cap al que consideren una causa comuna i d’interès global per tal d’aconseguir una important resposta. Una resposta que, ara mateix, és tota una incògnita.


Dijous 15 de març

 • 9.30 h: Baixem a la Duana de Sant Julià amb cotxe o el mitjà que cadascú triï. 
 • 10 h: Un cop a la Duana, signem el document que s’adjuntarà a les ILP  de canvi de la llei electoral i responsabilitat política, i la demanda que  s’avancin les eleccions. Obert a tothom. Quan sortim dels cotxes, ens posem l’armilla groga de seguretat.
 • 13 h: Ens concentrem davant del Govern.
 • 13.30 h: Ens desplacem a la plaça del Consell General i es llegeix un manifest.
 • 14 h: Arrossada a la plaça del Poble.
 • 16 h: Concentració davant del Govern i recorregut pel c. Prat de la Creu en direcció a la rotonda i pujant per l’av. Meritxell cap al Comú.
 • 18 h: Xocolatada a la plaça del Poble.

Divendres 16 de març

 • 10 h: Concentració a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany (Roc Blanc).
 • 10.30 h: Marxa fins al Comú d’Andorra la Vella per les avingudes Carlemany i Meritxell, oberta a tots els treballadors d’Andorra.
 • 13.30 h: Dinar a Sant Julià de Lòria.
 • 16 h: Concentració a la Duana per acomiadar-nos de tots els qui marxen de cap de setmana.

   

L’executiu preveu entrar en breu el text aprovat per reformar la Funció Pública i les mesures de millora que havia plantejat als sindicats les hauria d’assumir com a pròpies el grup parlamentari demòcrata i introduir-les al projecte de llei via esmena. Les organitzacions sindicalistes esperen veure com es du a terme l’entrada a tràmit del text. I en funció de com es faci, iniciaran una bateria d’accions jurídiques ja acordades.

Així, si el text només s’acompanya amb l’informe de la comissió consultiva general, que no van firmar els representants sindicals, es judicialitzarà la qüestió vist que els sindicalistes entenen que és necessari que el projecte de llei vagi acompanyat, també, dels informes de la comissió consultiva de l’administració de Justícia i l’informe del Consell de la Policia. Cap dels dos òrgans ni tan sols ha elaborat els esmentats treballs. I els tribunals, especialment el Constitucional, ja han dit que es tracta d’informes preceptius, encara que no vinculants.

Els sindicats també plantejaran una possible querella criminal contra el síndic general, Vicenç Mateu, si el projecte de llei és admès a tràmit sense la documentació necessària adjuntada. Més enllà d’això, les organitzacions sindicals pretenen internacionalitzar el cas portant el que consideren una reiterada vulneració de drets sindicals bàsics davant d’estaments europeus.

Etiquetes

Reunió aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Els funcionaris faran concentracions en els punts fronterers i davant de Govern durant la vaga de dijous i divendres
Un moment de la reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Els sindicats de l’administració allargaran un mes el termini de preavís de mobilitzacions contra la reforma
Les delegacions governamental i sindical en anar cap a la sala on s\'havia de celebrar la reunió negociadora.

Relacionat

Govern i sindicats s’enroquen en les seves posicions i la vaga efectiva al funcionariat s’acosta una mica més
Els representants del Govern durant la darrera trobada amb els sindicats, aquest dijous.

Relacionat

Govern convoca els sindicats dimecres i divendres que ve per debatre la reformulació del model de Funció Pública
Un moment de la reunió negociadora d\'aquest dijous.

Relacionat

Govern i sindicats negocien amb desconfiança per entrar al Consell una reformada llei de la Funció Pública la segona setmana de març

Comentaris

Trending